Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Domenech: Nie som prekvapený

Šesť rokov čakali francúzski futbaloví reprezentanti na úspech na vrcholovom turnaji. Od zisku titulu majstrov Európy v roku 2000 sa trápili, v sobotu opäť šokovali svet. Víťazstvom 1:0 sa dostali do semifinále svetového šampionátu, keď zaslúžene zdolali obhajcov titulu z Brazílie.

03.07.2006 11:14
Radosť Francúzov Foto:
Obrovská radosť Francúzov po postupe do semifinále MS cez Brazíliu.
debata

Trénera „Les Bleus“ Raymonda Domenecha však víťazstvo neprekvapilo. „Sme spokojní, no nie prekvapení. Každý si zožne to, čo si zasadil. Začali sme tvrdou prácou, úroda je preto dobrá,“ hovorí Domenech.

Reprezentanti krajiny galského kohúta boli pritom veľmi blízko k ďalšej blamáži, po vypadnutí v základnej skupine na MS 2002 im hrozilo to isté aj tento rok. Zachránilo ich však víťazstvo 2:0 nad Togom, ktoré ich posunulo do vyraďovacej fázy. „Cítil som, že sa to vrátilo do ich hláv, no hráči to nechceli zažiť ešte raz. Po víťazstve nad Togom všetkým odľahlo, že sa blamáž spred štyroch rokov nezopakuje,“ povedal Domenech.

Dve víťazstvá nad Španielskom a Brazíliou pripomenuli časy, keď Francúzi vyhrávali jeden zápas za druhým a keď v rokoch 1998 a 2000 získali titul svetových aj európskych šampiónov.

„Nestalo sa to za jednu noc. Vedel som, že moji hráči na to majú a že sa zlepšujú každým zápasom,“ pripomenul Domenech, ktorý na zápasy osemfinále a štvrťfinále postavil prvýkrát počas svojho dvojročného pôsobenia na lavičke rovnakú základnú jedenástku dvakrát po sebe.

Vo forme z najlepších rokov sa proti „kanárikom“ predstavil Zinedine Zidane, ktorý napriek svojím 34 rokom plne ovládol hru. „Vedeli sme, že sa na neho môžeme spoľahnúť. Je to skrátka Zidane,“ poznamenal Domenech.

debata chyba