Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beckham sa vzdal kapitánskej pásky

Anglický futbalový reprezentant David Beckham po štvrťfinálovom vyradení na MS v Nemecku na úkor Portugalska uviedol, že už sa necíti byť vhodným kapitánom Albiónu. Tridsaťjedenročný stredopoliar Realu Madrid dodal, že Anglicko čaká nová éra pod vedením trénera Steva McClarena.

02.07.2006 13:40
debata

„Cítim, že po tomto vyradení prišiel čas dať pásku z ruky  dolu. Prichádza nová éra pod trénerom Steve McClarenom,“ oznámil na pozápasovej tlačovej konferencii so slazmi v očiach Beckham, ktorý bol kapitánom Anglicka takmer šesť rokov. 

Beckham, ktorý chce aj naďalej pokračovať v reprezentačnej kariére, nedohral štvrťfinálový súboj s Portugalskom. Beckham musel pre zranenie nohy v 52. minúte odstúpiť z hry a tak nemohol sa zapojiť ani do rozhodujúcich penaltových rozstrelov. Angličania napokon dohrávali zápas s 10 mužmi, pretože červenú kartu za nešportové správanie dostal Wayne Rooney.

Beckham odohral za Anglicko zatiaľ 94 stretnutí, pričom premiéru absolvoval v septembri 1996 ako 21-ročný mladík pod vedením trénera Glenna Hoddla proti Moldavsku. Ako kapitán viedol prvý raz Albión v novembri 2000 v stretnutí proti Taliansku.

debata chyba