Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Policajti zatkli 180 osôb, Briti boli slušní

Sklamanie anglických fanúšikov po prehre vo štvrťfinále majstrovstiev sveta vo futbale s Portugalskom vybuchovalo v Gelsenkirchene iba ojedinele. Celkovo bolo od sobotňajšieho rána zatknutých 180 osôb, z nich väčšina je už na slobode a posledných 22 čaká na rovnaký osud v nedeľu.

02.07.2006 12:01
debata

O národnosti zatknutých nezverejnila polícia bližšie informácie, avšak nachádzajú sa medzi nimi aj domáci Nemci.

Najťažší prípad sa udial v noci na nedeľu okolo 01.30 h v centre, kde vyčíňalo asi 80 opitých výtržníkov. Dvaja policajti boli ľahko zranení po zásahu fľašami a pohármi. „Niečo sa im nepáčilo a potom už nálada jednoducho explodovala. Takto to bolo celý deň,“ povedal policajný hovorca Uwe Klein, ktorý celkovo zhodnotil posledný zápas v Gelsenkirchene pozitívne: „Až na takéto menšie incidenty zažilo mesto v podstate futbalovú slávnosť a skvelý posledný víkend.“

V Gelsenkirchene sledovalo štvrťfinálový zápas MS medzi Anglickom a Portugalskom asi 100 000 fanúšikov. V meste sa zdržovalo približne 70 000 prívržencov Albionu. Počas piatkových potýčok bolo zatknutých 53 osôb. Počas celého šampionátu tak zatiaľ neprišlo k očakávaným ťažkým výtržnostiam zo strany anglických fanúšikov. Obávaní britskí „rowdies“, pred ktorými sa trasie celá Európa, sa totiž na šampionát vôbec nedostali.

Talian zlomil Nemcovi ruku

Nemecký futbalový fanúšik bol v sobotu v skorých ranných hodinách ťažko zranený v Stuttgarte po fyzickej potýčke s talianskym priaznivcom. Nemecko a Taliansko sú na MS semifinálovými súpermi.

Podľa prvých policajných informácií prišlo v centre mesta najprv k slovnej hádke medzi Nemcom a skupinkou talianskych tifosi, ktorí tu oslavovali postup ich mužstva do semifinále. Keď Taliani odišli, domáci priaznivec ich nasledoval a zaútočil na posledného z nich. Ten pri obrannom zákroku zlomil 29-ročnému Nemcovi ruku a spôsobil mu ťažké poranenie na hlave.

debata chyba