Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglické médiá: Rooney sa môže hanbiť

Anglické médiá podrobili po vypadnutí svojej reprezentácie vo štvrťfinále futbalových MS s Portugalskom ostrej kritike vylúčeného Wayna Rooneyho. "Jeho počin bol úplne nezmyselný," zhodnotil skrat hviezdneho útočníka pri ostrom zákroku na Ricarda Carvalha komentátor BBC.

01.07.2006 21:55
Wayne Rooney, Ricardo Carvalho Foto:
Za tento zákrok na Ricarda Carvalha musel ísť Wayne Rooney predčasne pod sprchy.
debata

Milióny anglických futbalových fanúšikov na Ostrovoch sledovali v puboch a veľkoplošných obrazovkách s hrôzou záverečný pokutový kop Cristiana Ronalda, ktorý spečatil vypadnutie Albiónu vo štvrťfinále svetového šampionátu.

„Anglicko nikdy nemôže vyhrať v jedenástkovom rozstrele,“ reagoval komentátor BBC. Prevažná mienka bola, že Angličania boli v zápase lepším mužstvom a iróniou bolo, že na kolená ich položil hráč, ktorý si na svoj chlebík zarába v Premier League – Cristian Ronaldo z Man­chesteru United.

Červenú kartu pre Waynea Rooneyho, jediného klasického útočníka v základnej zostave mužstva Görana Erikssona väčšina anglických médií označila ako poľutovaniahodnú. „Wayne síce absolvoval fyzické testy ale nie testy slušného správania. Jeho počin bol úplne nezmyselný,“ zhodnotil skrat hviezdy ManU komentátor BBC.

„Rooney sa môže hanbiť. Desať anglických hrdinov bojovalo aj za neho. Žiaľ, neúspešne. Wayne by mal za každým z nich prísť a ospravedlniť sa. Toto sa nerobí,“ napísal portál sportinglife.

V Portugalsku sa bujaro oslavuje

Po výhre portugalskej futbalovej reprezentácie nad Anglickom vo štvrťfinále majstrovstiev sveta vypukli v portugalskej metropole Lisabone bujaré oslavy. Hrdinom bol brankár Ricardo, ktorý v rozhodujúcom jedenástkovom rozstrele chytil pokusy Franka Lamparda, Steva Gerrarda i Jamieho Carraghera.

Portugalsko si zahrá semifinále prvýkrát po štyridsiatich rokoch. „Bol to výborný zápas, trpeli sme dokonca. Teraz si musím rýchlo kúpiť letenku, aby som videl semifinále a finále,“ povedal jeden fanúšik, ktorý zápas sledoval v lisabonskom Irish pube. Ricardo je prvým gólmanom v histórii MS, ktorý chytil tri penalty, za čo si samozrejme vyslúžil superlatívy. „Nedarilo sa nám, no Ricardo bol v rozstrele hrdina, ako na EURO 2004,“ tvrdí ďalší fanúšik.

Bol to práve brankár výberu trénera Luisa Felipeho Scolariho, ktorý dal vo štvrťfinále európskeho šampionátu v Portugalsku víťazný gól, opäť do bránky hrdého Albionu a opäť v rozstrele. Portugalci naposledy postúpili do semifinále v roku 1966 kde nestačili na, ako inak, Anglicko.

debata chyba