Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blatter o bitke: Bolo to nechutné divadlo

Medzinárodná futbalová federácia FIFA bude vyšetrovať incident po štvrťfinále MS, v ktorom Nemecko vyradilo Argentínu na penalty. Slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ ukázal po mele, ktorá sa strhla na ihrisku po neúspešnej strele Cambiassa, červenú kartu náhradníkovi Leandrovi Cufremu.

01.07.2006 17:27
debata

„Padla červená karta, dostal ju Cufre a znamená to, že FIFA bude tak ako vždy v týchto prípadoch vyšetrovať,“ uviedol v stručnom vyhlásení hovorca FIFA Markus Siegler, ktorý nevylúčil, že prípadné sankcie sa budú týkať aj ďalších aktérov nechutného incidentu.

„Na základe rozhodcovského zápisu a videozáznamu preskúmame, či sa budú riešiť aj ďalšie veci. Samozrejme sme pod časovým tlakom, najmä čo sa týka nemeckého tímu, lebo ak niekoho potrestáme, nemohol by hrať v semifinále v Dortmunde,“ do­dal.

Za potrestanie iniciátorov bitky sa vyslovil aj prezident FIFA Sepp Blatter. „Disciplinárna komisia podnikne príslušné kroky voči tým, ktorí vyprovokovali celý incident. Bolo to nechutné a hlavne úplne zbytočné divadlo. Stodvadsať minút sledovali berlínski diváci veľkú drámu, ktorá vyvrcholila napínavým jedenástkovým rozstrelom. Čo sa však dialo potom, to nemalo so športom nič spoločné. Oslava futbalu sa premenila na tragédiu, kde niet víťazov ani porazených. Veľké mužstvá sa jednoducho musia naučiť aj prehrávať,“ povedal Blatter. 

debata chyba