Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Argentína nezvládla prehru

Futbalisti Argentíny nezvládli prehru po jedenástkovom rozstrele vo štvrťfinále MS 2006 proti domácemu Nemecku a slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ po skončení duelu ukázal červenú kartu obrancovi Leandrovi Cufremu, ktorý si neudržal nervy na uzde. V jednu chvíľu to vyzeralo na hromadnú bitku.

01.07.2006 11:01
debata

Po víťazstve domácich v rozstrele 4:2 sa argentínsky náhradník Cufre, ktorý v zápase neodohral ani minútu, pustil do nemeckého stredopoliara Torstena Fringsa a domáceho útočníka Geralda Asamoaha. Rozhodcovia na vzniknutú situáciu okamžite zareagovali a Cufre uvidel červenú kartu.

Do potýčky sa postupne zamiešali aj ďalší futbalisti, ktorí sa vzájomne sácali a strkali. Argentínčania začali kričať na manažéra nemeckého výberu Olivera Bierhoffa a obranca Gabriel Heinze sa ho snažil chytiť, čo sa mu napokon nepodarilo. Podľa Bierhoffa obranca Per Mertesacker utrpel „úder plnou silou do nohy. Ležal na trávniku, keď sa hráči pustili do seba.“

Keď sa rozhodcovia snažili oddeliť od seba hráčov, Argentínčan Maxi Rodriguez skočil medzi Nemcov a udrel Bastiana Schweinsteigera do ramena. Situácia sa upokojila až po niekoľkých minútach.

Nemecký kouč Jürgen Klinsmann pripísal výbuch emócií na vrub napätia, ktoré vládlo počas vyrovnaného zápasu a následného rozstrelu. „Mali by sme na to čo najskôr zabudnúť,“ skonštatoval nemecký tréner.

debata chyba