Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi potrebujú na Brazíliu lepší výkon

Na parížskom bulvári Champs Elysées opäť vládla nespútaná radosť. Už osem rokov nemali domáci fanúšikovia dôvod na také oslavy. Les Blues sa však opäť postavili na nohy a v osemfinále po výbornom výkone zdolali Španielov. Majstri sveta 1998 v sobotu narazia na majstrov sveta 2002.

01.07.2006 05:55
Zinedine Zidane Foto:
Francúzsky kapitán Zinedine Zidane nemohol byť spokojný.
debata

Už sa zdalo, že Francúzsko tento vychytený a prestížny súboj nestihne. Po trápení v úvode turnaja však forma prišla v pravý čas. Španielov vyradili v jubilejnom 700. stretnutí v histórii majstrovstiev sve­ta.

Francúzi sa vyrovnali najmä s traumou z predchádzajúceho šampiomnátu. Tam ako obhajcovia úplne zhoreli. Vrátili sa domov bez gólu a víťazstva. „To už je, našťastie, za nami,“ pripomína skúsený francúzsky obranca Lilian Thuram.

Svet sa teší na francúzsko-brazílsky duel šampiónov. Ani v jednom z doterajších stretnutí tohto turnaja nebehalo po trávniku naraz toľko majstrov sveta. Kto v tomto súboji vyhrá, môže si radosť zo zisku Svetového pohára zopakovať.

„Očakávam pekný zápas. Je to futbalová klasika,“ tvrdí tréner Brazílčanov Carlos Alberto Parreira.

Brazília je jasný favorit stretnutia. Zatiaľ nežiari tak, ako čakali fanúšikovia, ale hrá spoľahlivo. Dosiahla iba samé víťazstvá a sú čoraz presvedčivejšie.

„Som presvedčený, že proti Ghane Brazílčania po dobrom úvode poľavili, šetrili sily, nehrali úplne na doraz. Ešte naplno neukázali svoju silu,“ tvrdil slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ, ktorý videl výkon Brazílčanov zblízka.

Donútia Francúzi siahnúť Brazílčanom na dno síl? Je pozoruhodné, že hoci sú Francúzi často kritizovaní, že majú starý tím, tak päť z ich šiestich gólov strelili práve majstri sveta 1998 (po dva Henry a Vieira, jeden Zidane). „My nie sme starí, sme iba skúsení. A sme stále silní,“ zareagoval na kritiku Zidane.

Tréner Raymond Domenech však dobre vie, že na Brazíliu nemusí stačiť ani dobrý výkon z predchádzajúceho stretnutia. „Musíme hrať lepšie, ak chceme bojovať o postup,“ tvrdí pred jedným zo šlágrov štvrťfinálového programu.

debata chyba