Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Micheľ si už na MS nezapíska

Finálový zápas MS medzi futbalistami Talianska a Francúzska v nedeľu v Berlíne bude rozhodovať Horacio Elizondo z Argentíny, v úlohe asistentov sa predstavia jeho krajania Dario Garcia a Rodolfo Otero. V hre o záverečný súboj finálového turnaja MS bol aj slovenský arbiter Ľuboš Micheľ.

06.07.2006 18:26
debata

Medzinárodná futbalová federácia FIFA sa vzhľadom na obsadenie finálovej dvojice rozhodla uprednostniť mimoeurópskeho rozhodcu. 

Štyridsaťdvaročný Elizondo sa stane prvým rozhodcom v doterajšej histórii MS, ktorý bude viesť otvárací i záverečný zápas šampionátu. Argenínčanovi totiž zverili píšťalku do rúk aj v úvodnom dueli MS medzi Nemeckom a Kostarikou (4:2) a zviditeľnil sa aj vylúčením anglického útočníka Wayna Rooneyho v dueli s Portugalskom.

„Porušenie tradíce v tomto prípade nie až také smerodajné. Elizondo si vyslúžil nomináciu na finálový zápas vďaka svojim výkonom na turnaji,“ povedal generálny sekretár FIFA Urs Linsi.

Argentínčana, ktorý v doterajších štyroch zápasoch na MS vytiahol 22 žltých a dve červené karty, rozhodnutie FIFA prekvapilo. „Keď som pískal otvárací zápas šampionátu medzi Nemeckom a Kostarikou, v duchu som si hovoril, že ide o vrchol mojej rozhodcovskej kariéry. Vôbec som nepočítal s tým, že ma delegujú na finále. Je to pre mňa veľmi emotívna chvíľa,“ povedal Elizondo.

Zápas o konečné 3. miesto, takzvané „malé finále“ medzi Nemeckom a Portugalskom (sobota 8. júla o 21.00 v Stut­tgarte) povedie Japonec Toru Kamikawa.

debata chyba