Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klinsmann si môže zapýtať veľmi veľa

Budúcnosť nemeckého reprezentačného trénera Jürgena Klinsmanna je síce naďalej nejasná, no nie je to otázkou peňazí. Tvrdí to Heinrich Schmidhuber, pokladník Nemeckého futbalového zväzu. "Ak chce pokračovať, peniaze nebudú prekážkou," povedal v rozhovore pre nemecký denník Münchner AZ.

06.07.2006 16:17
Jürgen Klinsmann Foto:
Tréner Nemecka Jürgen Klinsmann počas zápasu s Talianskom.
debata

Klinsmannova zmluva končí spolu s majstrovstvami sveta vo futbale. Jej predĺženiu však zo strany DFB nestojí nič v ceste.

„Zväz si môže Klinsmanna dovoliť. Splnil, dokonca prekročil všetky očakávania. Jeho prácu si všetci vysoko ceníme. Priniesol dynamiku a úspech,“ Heinrich Schmidhuber, ktorý dodal, že súčasný kouč má dobrú východiskovú pozíciu pri rokovaniach o novej zmluve.

Reprezentácia krajiny sa stala „výkladnou skriňou“ zväzu a podľa Schmidhubera „to bude v budúcnosti aj niečo stáť“. Zväz je ochotný splniť aj Klinsmannove mimoriedne požiadavky, pretože majstrovstvá sveta a tiež úspech Nemecka so sebou prináša nové príjmy do pokladnice zväzu.

Ako všetci jeho kolegovia aj Schmidhuber tlačí na skorérozhodnutie v tejto veci. „Už 16. augusta hráme ďalší reprezentačný zápas. Dovtedy by malo byť v otázke kormidelníka jasno,“ povedal funkcionár DFB.

Ak sa Klinsmann rozhodne pokračovať, bude najdrahším reprezentačným trénerom v histórii Nemecka. „Jeho príjem nebude porovnateľný s príjmom trénerov pred ôsmimi – desiatimi rokmi. Ale na Klinsmanna sa peniaze určite nájdu,“ dodal na záver Schmidhuber.

debata chyba