Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldinhova socha padla za obeť

Sklamaní brazílski fanúšikovia po vyradení svojich futbalistov zo svetového šampionátu v návale hnevu zdemolovali sochu Ronaldinha. Mesto Chapeco v štáte Santa Caterina ju nechalo postaviť na centrálnom námestí vlani, keď loptového kúzelníka vyhlásili za najlepšieho hráča sveta.

04.07.2006 11:07
debata

Teraz si na sedemmetrovej Ronaldinhovej soche vybili priaznivci juhoamerického tímu zlosť zo sobotňajšej prehry s Francúzskom.

Brazílsky súbor hviezd skončil na ceste za obhajobou titulu už vo štvrťfinále. Hneď pri odchode z Nemecka si hráči museli vypočuť, že sú hanbou národa, a ani doma ich tentokrát nevítali žiadne fanfáry. Mnoho z mladých ľudí si ani nepamätalo, že by sa mužstvo niekedy vracalo ešte pred finále. Od posledného takéhoto šampionátu v Taliansku totiž uplynulo šestnásť rokov.

Kritizovaný tréner Carlos Alberto Parreira pri pondelňajšom pristátí v Rio de Janeiru utiekol pred fanúšikmi i novinármi zadným vchodom a turnaj hodnotil až na tlačovej konferencii v sídle zväzu. Vyradenie ho vraj bolí rovnako ako všetkých ostatných Brazílčanov. „Nikto z vás tu nechcel byť majstrom sveta viac ako ja,“ vyhlásil na tlačovke tréner, ktorý Brazíliu až na vrchol v roku 1994 doviedol.

Podľa neho nie je správne hľadať obetného baránka. Čelil totiž otázkam, či jediný gól Francúza Henryho mal na svedomí hlavný šéf obrany Roberto Carlos. „Prehrali sme a Francúzcko vyhralo. Keby nikto neurobil chybu a každý bol perfektný, potom by všetky zápasy končili výsledkom 0:0,“ odvetil kouč, ktorého čakají rokovania so zväzom o ďalšej budúcnosti na reprezentačnej lavičke.

debata chyba