Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rooney odmieta priznať vinu

Útočník Wayne Rooney sa prvýkrát verejne vyjadril k vylúčeniu v prehratej štvrťfinálovej bitke s Portugalskom. Anglický tím oslabil po hodine hry, keď po súboji s obrancom Ricardom Carvalhom stúpil ležiacemu súperovi do rozkroku. Dvadsaťročný futbalista trvá na tom, že si červenú kartu nezaslúžil.

04.07.2006 12:33
Wayne Rooney, Ricardo Carvalho Foto:
Za tento zákrok na Ricarda Carvalha musel ísť Wayne Rooney predčasne pod sprchy.
debata

Práve Rooneyho vylúčenie považuje väčšina Angličanov za dôvod vyradenia národného tímu, ktorý postup do semifinále stratil v penaltovom rozstrele.

„Pamätám si na ten incident jasne a tiež som ho videl už niekoľkokrát v televízii. Chcem kategoricky povedať, že som na Carvalha nestúpil úmyselne,“ odmieta vinu útočník Manchesteru United.

Argentínsky rozhodca Horacio Elizondo však neváhal a mladú hviezdu poslal predčasne z ihriska. „Môj názor je rovnaký teraz i v čase, keď sa to stalo – červenú kartu som dostal neoprávnene,“ uviedol vo vyhlásení Rooney, ktorý sa zapojil do šampionátu neskôr kvôli zlomenej záprstnej kostičke.

Svojim vzhľadom pripomína skôr boxera ako futbalistu a tiež jeho herný štýl je založený na mnohých osobných súbojoch, ktoré väčšinou vyhráva. „Ale keď sa spýtate akéhokoľvek hráča, tak vám povie, že je môj štýl hry poctivý a nezákerný,“ bráni sa futbalista, ktorý sa stal hviezdou anglickej ligy už v sedemnástich rokoch.

Aj bez neho držali Angličania v desiatich nerozhodný stav a doviedli zápas k penaltám. Za to im Rooney poďakoval. „Chalani boli po mojom vylúčení strašne dobrí a úsilie, ktoré vynaložili, bolo neskutočné. Keby tam bola iná spravodlivosť, tak by sa teraz Anglicko pripravovalo na semifinále,“ neodpustil si narážku na rozhodcu.

Po zápase mal Rooney údajne konflikt s portugalským záložníkom Cristianom Ronaldom, pretože spoluhráč z Manchesteru sa mal najviac usilovať o jeho vylúčenie. Ich vzťah však narušený nie je. „Aj keď som sklamaný z toho, že sa do toho zapojil,“ priznal Rooney. „Poslali sme si niekoľko správ. Popral mi veľa šťastia v ďalšom priebehu. Nehnevá sa na mňa a navyše mi povedal, aby som úplne ignoroval to, čo napíše anglická tlač,“ pridal sa Ronaldo.

Elizondo poprel, že by ho Ronaldo alebo ktokoľvek z Portugalcov ovplyvnil. „Bol to násilný čin a preto dostal červenú kartu. Pre mňa bola jasná,“ povedal argentínsky arbiter denníku The Times.

debata chyba