Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto sa rozlúči skôr? Figo či Zidane?

Majú veľmi veľa spoločného. V poslednom desatročí patria medzi najlepších hráčov nielen vo svojich krajinách, ale na celom svete. V národných tímoch absolvovali vyše stovky štartov. Portugalčan Luis Figo a Francúz Zinedine Zidane. V semifinále šampionátu v Nemecku budú stáť proti sebe.

04.07.2006 05:50 , aktualizované: 05.07.2006 08:02
debata

Tvorcia hry svojich mužstiev, ktorí ovládajú loptu akoby na rozkaz. Obaja sa narodili v roku 1972, no kým Zidane počas šampionátu 34 rokov dovŕšil, Figo bude oslavovať až v novembri. Ich vek však nie je na prekážku.

Aj na tomto turnaji boli vedúcimi osobnosťami. V stredu budú bývalí spoluhráči z Realu Madrid stáť proti sebe. Jeden z nich po zápase zosmutnie. Nech to bude ktorýkoľvek, určite sa nebude musieť hanbiť. Čo títo futbalisti dokázali, možno iba obdivovať.

Po Euro 2004 obaja ohlásili koniec reprezentačnej kariéry. Treba už dať šancu mladším, tvrdili takmer unisono. Obaja si to však rozmysleli. Nostalgia za reprezentačným dresom a snaha ešte dosiahnuť čosi veľké, ich primäla k návratu. Vlastne si ich vyžiadali aj fanúšikovia. Sú im nesmierne vďační za to, čo predviedli počas dlhej a úspešnej kariéry.

Ďalší návrat do reprezentácie sa však už konať nebude. Pre Zidana určite nie. Potvrdil to aj v rozhovore pre nemeckú televíznu stanicu ZDF: „Už dávnejšie som oznámil, že na tomto šampionáte končím a na tom sa nič nemení. Sedemnásť rokov som v profesionálnom futbale a je čoraz ťažšie fyzicky i psychicky sa pripraviť na zápasy. V Nemecku ma čakajú ešte dva. Aspoň dúfam, že dva,“ vyslovil sa futbalový elegán. Vie, že proti Portugalsku to nebude prechádzka po zelenej pažiti. „Možno to bude ešte ťažšie, než proti Brazíli. Súper hrá podobným štýlom ako my a jeho hráči veľmi dobre ovládajú loptu,“ zložil kompliment portugalskému tímu.

Figo alebo Zidane? Kto z koho? Mikrosúboj ako hrom. Posledná príležitosť vidieť oboch proti sebe, vo veľkom zápase, v ktorom ide takmer o všetko. Víťaz by mal byť známy v stredu krátko pred 23. hodinou, no možno až pár desiatok minút pred polnocou…

debata chyba