Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Portugalcom má chytať kapitán Kahn

Brankárska dvojka nemeckej futbalovej reprezentácie Oliver Kahn údajne nastúpi v základnej jedenástke v zápase majstrovstiev sveta o 3. miesto proti Portugalsku. Na rukáve bude mať dokonca kapitánsku pásku, ktorú v doterajších zápasoch šampionátu nosil Michael Ballack.

07.07.2006 11:38
Kahn Foto:
Brankár Bayernu Mníchov Oliver Kahn.
debata

„Olli je kapitánom, túto poctu dostáva vždy ten hráč na ihrisku, ktorý má za sebou najviac reprezentačných štartov,“ potvrdil informáciu tréner Nemecka Jürgen Klinsmann. Kahn odchytal v reprezentačnom drese 85 zápasov, v 49 z nich mal na rukáve kapitánsku pásku. „Vôbec si nemyslím, že ide o gesto. Veľmi sa na to teším. Pre mňa by malo cenu aj to, keby som bol až brankárskou trojkou,“ povedal Kahn.

Vo všetkých predošlých zápasoch Nemecka stál v bránke gólman Arsenalu Jens Lehmann, ktorý pred časom vyhlásil, že súhlasiť bude s akýmkoľvek rozhodnutím trénera Jürgena Klinsmanna. „Jens s tým nemá problém, smerom na Olivera sa vyjadruje stále len v dobrom. Kahnovi vďačíme za to, čo sme zatiaľ dosiahli. V tíme mal dôležitú úlohu a zaslúži si túto šancu,“ povedal Klinsmann.

debata chyba