Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldinho: Ospravedlňujem sa

Brazílsky futbalista Ronaldinho sa kajá po neúspechu obhajcov titulu na majstrovstvách sveta. Podľa hviezdneho záložníka Barcelony sa jemu i ostatným hráčom favorizovaného tímu nepodarilo v Nemecku predviesť naplno svoje schopnosti. "Ospravedlňujem sa, že sme nezískali titul," povedal.

13.07.2006 05:53
debata

„Mnohí od nás a predovšetkým odo mňa očakávali brilantné predstavenia, ktoré sa nedostavili. Ľutujem, že sme vypadli bez toho, aby sme mohli ukázať, čo dokážeme,“ uviedol 26-ročný hráč na svojej internetovej stránke.

V Brazílii, kde sa považuje za úspech iba víťazstvo na turnaji, zavládlo po vyradení „kanárikov“ vo štvrťfinále po prehre 0:1 s Francúzskom obrovské sklamanie. „Nech poviem čokoľvek, nič to nezmení. Preto sa chcem ospravedlniť, že sme s kolegami nezískali titul,“ uviedol najlepší hráč sveta, ktorý si teraz užíva mesačnú dovolenku.

Ronaldinho verí, že Brazílčania uspejú na budúcom šampionáte. „Teraz sme šiesty titul nevybojovali, ale s podporou všetkých sa zbavíme chýb, ktoré sme urobili teraz, a nabudúce budeme tak silní, že v roku 2010 dokážeme vyhrať,“ vyhlásil.

Naopak jeho kolega Ronaldo považuje krik, ktorý sa po vypadnutí Brazílčanov strhol, za nespravodlivý. „Počul som všetku tú kritiku a zdá sa mi prehnaná. Zostali sme za očakávaním, ale Brazília nevyhrá každý šampionát, aj keď má najlepší tím,“ uviedol dvojnásobný majster sveta a najlepší strelec v histórii šampionátov na tlačovej konferencii v Rio de Janeiro.

Kanonier Realu Madrid sa zastal trénera Carlosa Alberta Parreiru, ktorý nenadviazal na svoj triumf s Brazíliou z roku 1994. „Na našej porážke nemôže niesť ako jediný vinu,“ povedal Ronaldo, ktorý napriek narážkam na svoju nadváhu strelil na turnaji tri góly a v historickom poradí predbehol Nemca Gerda Müllera.

debata chyba