Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zidane tvrdí: Urazil moju matku a sestru

Francúzsky futbalový stredopoliar Zinedine Zidane sa ospravedlnil za úder hlavou do hrude Marca Materazziho vo finálovom zápase 18. majstrovstiev sveta v Nemecku, po ktorom videl červenú kartu. "Zizou" tvrdí, že taliansky obranca ho vyprovokoval, keď urazil jeho matku i sestru.

12.07.2006 20:48
debata

„Materazzi sa veľmi nevyberavo vyjadril o mojej matke a sestre. Snažil som sa ho nepočúvať, no on si stále opakoval svoje a napokon u mňa prišlo ku skratovej reakcii,“ vysvetlil Zidane.

Francúzsky loptový virtuóz sa ospravedlnil najmä deťom, ktorí sledovali nedeľňajší finálový zápas pri televíznych obrazovkách. „Takéto prejavy na vrcholných športových podujatiach nemajú čo hľadať,“ kajal sa Zidane v rozhovore pre francúzsku televíznu stanicu Canal Plus.

Držiteľ Zlatej lopty určenej pre najlepšieho hráča svetového šampionátu zároveň poprel správy niektorých médií, podľa ktorých Materazzi označil Zidana za islamského teroristu.

Zidane sa prihovára za to, aby disciplinárna komisia FIFA potrestala aj Materazziho. „Môj čin se nedá ničím ospravedlniť a som pripravený za neho niesť plnú zodpovednosť. Disciplinárka by však mala potrestať aj skutočného vinníka, teda toho, kto vyprovokoval celý incident. Nie som žiadnym fatalistom, no keď sa nad celou udalosťou spätne zamyslím, asi to tak všetko malo byť,“ povedal Zidane.

Potvrdil, že na MS v Nemecku obliekol naposledy dres s trikolórou. „Veľa ľudí ma presviedča, aby som ešte zostal, no moje rozhodnutie je definitívne. Chcem si dopriať trochu odpočinku a potom sa začnem venovať iným veciam,“ dodal Zidane. 

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter naznačil, že Zidane by za svoje nešportové správanie mohol prísť o Zlatú loptu. O všetkom rozhodne disciplinárne konanie, ktoré vyšetruje okolnosti Zidanovho vylúčenia vo finálovom zápase proti Taliansku.

debata chyba