Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zidanovi odpúšťajú, sponzori mu veria

Väčšina Francúzov odpúšťa Zinédinovi Zidanovi výpadok nervov, pre ktorý bol vylúčený v nedeľňajšom finále majstrovstviev sveta. Dôveru v najlepšieho francúzskeho futbalistu posledných rokov potvrdili aj jeho hlavní sponzori.

11.07.2006 12:12
debata

V prieskume, ktorého výsledky v utorok zverejnil list Le Parisien, uviedlo 61 percent účastníkov ankety, že Zidanovi odpúšťa jeho úder hlavou do hrude talianskeho obrancu Marka Materazziho. Opačný názor malo len 27 percent. Hoci dôvod Zidanovho gesta stále nie je jasný, 52 percent povedalo, že Zidanovu reakciu chápe, nepochopenie prejavilo 32 percent. Podľa 78 percent je aj úplne správne, že novinári zvolili Zidana za najlepšieho hráča šampionátu.

Zidana neopúšťajú ani jeho sponzori, ktorí v posledných dňoch zaplavili francúzsku tlač celostránkovými reklamami s jeho portrétom. Firma Adidas, s ktorou má Zidane zmluvu až do roku 2017, dokonca oznámila, že v sobotu otvorí internetovskú stránku www.mercizidane.fr a vyzvala Francúzov, aby na nej vyslovili poďakovanie tomuto „majstrovi francúzskeho futbalu“.

Obchodná riaditeľka spoločnosti Emmanuelle Gayeová povedala, že treba vziať do úvahy celú Zidanovu kariéru, a pripomenula slová viceprezidenta firmy Herberta Hainera, že Zidane môže byť jej veľvyslancom, ako dlho bude chcieť. Dodala, že 85 percent futbalových dresov vo farbách francúzskej reprezentácie, ktoré spoločnosť vo Francúzsku predala, nieslo meno Zidane.

Ani poisťovňa Generali nespochybnila kontrakt so Zidanem, ktorý končí v roku 2008, to isté sa týka telekomunikačnej spoločnosti Orange a televízna spoločnosť Canalsat s ním plánuje predĺžiť zmluvu, ktorá vyprší tento rok v lete.

Potravinárska skupina Danone, ktorá má so Zidanom zmluvu do roku 2015, už tiež oznámila, že Zidane sa zúčastní v Lyone na finále Danone Nations Cup, čo sú akési neoficiálne futbalové majstrovstvá desať- až dvanásťročných, ktoré firma sponzoruje. Zidane je veľvyslancom programov spoločnosti pre deti na celom svete.

debata chyba