Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliani oslavovali ako v ére starovekého Ríma

Čerstvých futbalových majstrov sveta privítal po prílete do Talianska okrem fanúšikov aj exhibičný nálet vojnových lietadiel, ktoré na oblohe zanechali farebnú stopu národnej vlajky.

10.07.2006 20:44
debata

Zlatých futbalistov v Ríme potom privítal prezident Giorgio Napolitano s premiérom Romanom Prodim a po nich aj desiatky tisíc fanúšikov v starorímskej aréne Cirkus Maximus, kde sa v dávnej minulosti konali verejné hry a festivaly.

Aktuálny škandál s manipulovaním zápasov v talianskej lige, v súvislosti s ktorým hrozí Juventusu Turín, AC Milánu, AC Fiorentine a Laziu Rím vylúčenie zo Serie A, tak minimálne dočasne zatienili oslavy 4. titulu majstrov sveta pre futbalistov z Apeninského polostrova.

Po prílete na vojenské letisko Pratica di Mare privítali futbalistov stovky nadšených tifosi, ktorí pokračovali v nedeľňajších oslavách. Ako prvý vystúpil kapitán Fabio Cannavaro s trofejou v rukách, ktorého nasledoval kouč Marcello Lippi. „Som veľmi šťastný, že svoj stý zápas som oslávil víťazstvom. Videli sme zábery v televízii, videli sme, ako sa Taliani zabávajú,“ tešil sa Cannavaro. „Po krátkom odpočinku si vychutnáme túto radosť,“ dodal brankár Gianluigi Buffon. „Ešte sme si neuvedomili, čo sme dokázali. Vytvorili sme ale určite mužstvo, ktoré chcelo dokázať, že je ťažké ho zdolať.“

Z letiska, ktoré sa nachádza v južnej časti talianskej metropoly  sa presunuli šampióni za prezidentom Napolitanom a premiérom Prodim, od ktorých si vypočuli ďakovné príhovory. Neskôr podľa presného harmonogramu absolvovali talianski reprezentanti okružnú jazdu centrom Ríma v autobuse s otvorenou strechou a potom sa vrátili do arény Circus Maximus, kde organizátori očakávali až milión priaznivcov.

debata chyba