Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majstri sveta zatienili škandál v Serii A

Futbalisti Talianska, ktorí získali pre svoju krajinu štvrtý titul majstrov sveta, ešte minimálne dočasne zatienili aktuálny škandál v domácej ligovej súťaži. Momentálne na Apeninskom polostrove totiž dominujú oslavy titulu, a tak sa hrozba vyradenia z najvyššej súťaže dostala aj u fanúšikov Juventusu Turín, AC Miláno, AC Fiorentina a Lazio Rím na vedľajšiu koľaj.

10.07.2006 17:36
debata

Reprezentačný tréner Marcello Lippi skonštatoval, že víťazný tím ukázal svetu kvality talianskeho futbalu. „Hráči potrebovali svetu dokázať kvalitu nášho futbalu, čo sa im podarilo,“ mieni Lippi, ktorému vyprší zmluva koncom júla a podľa talianskych médií chce opustiť stoličku reprezentačné­ho kouča.

O svojej budúcnosti bude Lippi ešte rokovať s vedením federácie. Bez ohľadu na to, či ostane pri kormidle, však verí, že dobré výsledky budú dosahovať Taliani i v blízkej budúcnosti. „Sú to veľmi dobrí hráči a väčšina z nich pravidelne hrá v európskych pohároch. Teraz si však potrebujú oddýchnuť, aj keby to malo trvať pol sezóny. Títo futbalisti môžu dosiahnuť veľa i na EURO 2008, ak k nim pribudnú opäť mladí hráči – rovnako ako sme to robili my posledné dva roky.“

Podľa Lippiho Azzurri ukázali pozitívnu tvár talianskeho futbalu, ktorým zmieta škandál v Serii A. „Títo hráči ukázali, že taliansky futbal má svoje hodnoty, medzi ktorými je i morálka. Taliansky futbal môže vďaka triumfu začať odznova,“ dodal 58-ročný Lippi, ktorý už poprel fámy o odchode do Manchestru United. „Nemôžem ísť do krajiny, ktorej jazykom nehovorím. V utorok sa stretnem s viceprezidentom federácie Giancarlom Abetem. Najprv sa porozprávam s ním, až potom budem informovať verejnosť.“

V súvislosti s manipulovaním zápasov v talianskej lige sa na Rímskom súde na Olympijskom štadióne rozhoduje o výške trestu pre obvinené kluby a osoby. Juventusu Turín tak okrem odobratia posledných dvoch majstrovských titulov hrozí aj preradenie do Serie C (III. liga), ďalšie tri spomínané kluby čelia zostupu do Serie B (II. liga).

debata chyba