Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Materazzi sa ešte stále hnevá na Zidana

Taliansky futbalový obranca Marco Materazzi sa stále hnevá na Zinedina Zidana, ktorý ho udrel hlavou vo finále majstrovstiev sveta 2006.

05.01.2010 08:09
Zidane - Materazzi Foto:
Pamätná "hlavička" Zinedina Zidana.
debata

Tridsaťšesťročný stopér je taký rozčúlený, že údajne nebude sledovať blížiaci sa svetový šampionát v Juhoafrickej republike ani v televízii. Miesto toho zvolí dovolenku s priateľmi a rodinou v Spojených štátoch amerických.

Bývalý francúzsky reprezentant Zidane „zostrelil“ hlavičkou do hrude svojho protihráča v záverečnom zápase MS 2006 potom, ako Materazzi údajne vulgárne urážal jeho sestru. Taliani napokon zvíťazili v rozstrele zo značky pokutového poku a tešili sa so zisku titulu svetových šampiónov.

„Správali sa ku mne ako ku delikventovi. Po berlínskom finále som nemal ani chvíľu pokoj. Novinári ma všade prenasledovali,“ povedal nahnevaný Materazzi, ktorý stále čaká na Zidanove ospravedlnenie. Bývalý taliansky reprezentant odsúdil aj neférové správanie Thieryho Henryho, ktorý si v novembrovej baráži o postup na MS 2010 spracoval rukou spoluhráčovu prihrávku a pripravil gól Williamovi Gallasovi. Jeho presný zásah znamenal postup Francúzov na svetový šampionát do Juhoafrickej republiky na úkor írskej reprezentácie. „Nebolo to v duchu fair-play. Henryho by mali dodatočne potrestať,“ dodal rozhnevaný stopér Interu Miláno.

debata chyba