Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Materazzi Zidanovi: Tvoja sestra je štetka

Taliansky futbalista Marco Materazzi zverejnil presné slová, ktorými vyprovokoval Zinedina Zidana k pamätnej "hlavičke" v predĺžení finálového zápasu lanských majstrovstiev sveta v Nemecku. Po vyše roku 33-ročný obranca priznal, že vulgárne urazil Zidanovu sestru.

19.08.2007 17:42
Zidane - Materazzi Foto:
Pamätná "hlavička" Zinedina Zidana.
debata

„Držal som ho za dres. On sa ku mne otočil, povýšenecky a arogantne mi povedal, že ak chcem jeho tričko, môžem ho mať po zápase. Ja som mu odpovedal urážkou, to je pravda,“ uviedol Materazzi. „Reagoval som, že dám radšej prednosť štetke, akou je jeho sestra,“ dodal. Už minulý rok Talian hádku popísal, ale výrok odmietal zopakovať – rovnako ako Zidane.

Francúzsky loptový virtuóz a najlepší hráč šampionátu po týchto slovách udrel Materazziho hlavou do hrude, za čo dostal červenú kartu. Francúzi zápas napokon prehrali na pokutové kopy a Zidane po turnaji ukončila kariéru. Materazziho potrestali zákazom štartu v dvoch stretnutiach. Materazzi sa podľa vlastných slov viackrát snažil o stretnutie so Zidanom, Francúz to však zakaždým odmietol.

debata chyba