Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Materazzi vypovedal pred disciplinárkou

Taliansky obranca Marco Materazzi vypovedal v piatok pred disciplinárkou Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA vo Švajčiarsku, kde podal svoju verziu celého incidentu s kapitánom Francúzska Zinedinom Zidanom v 110. minúte predĺženia finálového zápasu 18. MS v Nemecku.

14.07.2006 14:38
debata

Materazzi pred príchodom na narýchlo zvolanú raňajšiu disciplinárku v Zürichu, aby na budúci týždeň nemusel prerušiť plánovanú dovolenku, ignoroval veľký počet zástupcov svetových médií.

Podľa hovorcu FIFA Andreasa Herrena sa však nič nemení na dátume 20. júl, kedy má komisia vyriecť definitívny ortieľ nad istým trestom pre „Zizoua“ a možným pre obrancu Interu Miláno. Herren zároveň odmietol akokoľvek komentovať otázku, aký a či vôbec Materazzi dostane trest za provokáciu Francúza, ku ktorej sa už verejne priznal.

Podľa FIFA dostal Zidane právo vypovedať a vyjadriť sa k celej veci písomnou formou, kópia ktorej musí byť do 18. júla doručená aj Materazzimu. Talian potom môže na ňu reagovať. Už v predstihu ale riadiaci orgán umožnil Materazzimu osobne vypovedať.

Zidane v prvom verejnom vystúpení a vyjadrení pre Canal Plus afére uviedol, že Materazzi urazil jeho matku  a sestru, Talian urážku matky poprel, urážku sestry nevylúčil.

Agent Matearzziho Claudio Vigorelli pre BBC povedal, že prípadný trest pre jeho klienta by znamenal nebezpečný precedens. „Ak chcú útočiť na hráča za to, čo povedal na ihrisku, v budúcnosti budú veľmi zaneprázdnení, pretože je celkom normálne, že hráči si v každom zápase nadávajú, špeciálne, ak ide o taký stresujúci zápas,“ tvrdí Vigorelli a cituje prípad Francesca Tottiho, ktorý za opľutie Dána Poulsena na EURO 2004 dostal na tvrdo štyri zápasy (neskôr skresané na tri).

„Obávam sa potom, že by FIFA mala preskúmať spätne aj tento incident spred dvoch rokov v Portugalsku, keďže Tottiho potrestali trestom, no Poulsenovi sa nič nestalo – a je to takmer identický prípad.“

debata chyba