Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Elizondo sa nebál vylúčiť ani Zidana

Argentínsky rozhodca Horacio Elizondo ani na chvíľu nezapochyboval o tom, že si Zinédine Zidane vo finále majstrovstiev sveta zaslúžil červenú kartu. Pre štyridsaťdvaročného arbitra to bolo posledné závažné rozhodnutie vo vrcholovom futbale, chystá sa totiž ukončiť kariéru.

14.07.2006 11:21
Horacio Elizondo , Zinedine Zidane Foto:
...a hlavný arbiter Horacio Elizondo z Argentíny po porade s asistentom vzápätí ukázal Zinedine Zidanovi červenú kartu.
debata

Zidanova hlavička do hrude Marka Materazziho sa stala mimo hry s loptou, takže Elizondo videl až talianskeho obrancu ležiaceho na zemi.

Nepočul teda urážky na adresu Zidanovej mamy a sestry, ktoré údajne viedli k skratu francúzskeho kapitána. „Ak niečo povedal, určite by sa to dalo zistiť z videa. Napriek tomu to nemôže byť ospravedlnenie pre Zidanovu reakciu,“ povedal Elizondo.

V kritickej chvíli si nepripúšťal, že vytiahnutím červenej karty definitívne ukončí kariéru niekdajšieho najlepšieho futbalistu sveta. „Rozhodca pracuje s dvadsaťdva hráčmi, nezaujíma sa o ich mená. Nemôžete premýšľať o tom, že vylučujete Zidana v poslednom zápase jeho kariéry,“ vrátil sa k verdiktu, ktorý spravil na základe upozornenia štvrtého rozhodcu.

Elizondo za tri roky dosiahne vekového limitu pre medzinárodných rozhodcov, takže už nemôže pomýšľať na ďalšie majstrovstvá sveta. Možno aj preto chce ukončiť kariéru. „Dosiahol som ako rozhodca všetky svoje ciele. Je čas, aby som odovzdal ďalej, čo som sa naučil,“ dodal Juhoameričan.

debata chyba