Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talianska tlač: Ďakujeme Marcello Lippi

Talianska tlač sa vo štvrtok obsiahlo venuje odchodu trénera čerstvých futbalových majstrov sveta Marcella Lippiho z lavičky už štvornásobného svetového šampióna, pričom mu jednotne ďakuje a vzdáva hold. Bývalý kouč Juventusu Turín priviedol "squadru azzurru" v berlínskom finále v penaltovom rozstrele k triumfu 5:3 nad Francúzskom.

13.07.2006 16:50
debata

„Dovidenia a ďakujeme,“ začína článok La Repubblica, podľa ktorej sa Lippi sám považoval iba za kormidelníka tímového člnu, „ktorý od nešťastných MS 2002 a prepadáku na EURO 2004 priviedol mužstvo k berlínskemu triumfu“.

„Cesta nebola pokojnou na čírej hladine, ale viedla z búrlivých vôd do miernejších, od morskej choroby k pýche, od dezilúzie ku skutočnej láske. Nebola jednoduchá a čln nebol najrýchlejší ani najkrajší, ale bol zo solídneho dreva. A keď sa dostal do prístavu, kormidelník sa rozlúčil,“ píše mienkotvorný denník.

Iné periodiká zamierili pozornosť na dôvody Lippiho odchodu. La Stampa hovorí o jeho rozhodnutí ako „o premyslenom a zváženom zbohom, ktoré sa zrodilo v nízkych útokoch zo všetkých strán.“

Corriere della Sera pripomína, že Lippi „nikdy ani na sekundu nezabudol na dni, keď mu hrozilo, že ho narastajúci korupčný škandál utopí v bažine“ a pokračuje: „Bez týchto treníc by Lippi predĺžil zmluvu a viedol by mužstvo v kvalifikácii na ďalšie majstrovstvá Európy“.

Corriere dello Sport a Gazzetta dello Sport sa už intenzívne zamýšľajú nad menom Lippiho nástupcu, pričom vysokými favoritmi sú bývalý hráč AC Miláno a reprezentant Roberto Donadoni, resp. bývalý kouč „rosso nerri“ Alberto Zaccheroni.

debata chyba