Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč Lippi získal titul a skončil

Tréner talianskej futbalovej reprezentácie a čerstvých svetových šampiónov Marcello Lippi odstúpil v stredu zo svojho postu. Napriek hlasom, ktoré si priali jeho zotrvanie, sa pre odchod rozhodol už dávnejšie a svoj postoj nezmenil. Platnosť zmluvy mala trénerskému mágovi vypršať na konci mesiaca.

12.07.2006 13:06
debata

„Na záver neobyčajnej trénerskej aj ľudskej skúsenosti som pochopil, že moje práca pri talianskom národnom tíme sa skončila,“ cituje Lippiho oficiálne vyhlásenie Talianskej futbalovej federácie.

Dôvodom na rezignáciu sú podľa Lippiho predošlých slov obvinenia v súvislosti s talianskou korupčnou aférou. Lippi vypovedal o podozreniach, že vyberal hráčov do reprezentácie pod tlakom. Jeho syna vyšetrujú v súvislosti s prácou hráčskeho agenta.

Päťdesiatosemročný tréner priviedol Talianov k prvému titulu majstrov sveta od roku 1982. Funkciu prebral po Giovannim Trapattonim, ktorý sa rozlúčil zahanbujúcim vypadnutím v základnej skupine EURO 2004. Pod Lippiho vedením prehrala „Squadra Azzurra“ iba dvakrát, pri jeho debute proti Islandu 0:2 a 0:1 proti Slovinsku, obidva zápasy sa odohrali ešte v roku 2004.

Pri rozlúčke s kormidlom národného tímu mu vzdal hold aj viceprezident talianskej federácie, keď vyzdvihol jeho „profesionalitu a schopnosť viesť tím“.

debata chyba