Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Materazzi: Bol drzý, tak som ho urazil

Taliansky futbalový reprezentant Marco Materazzi sa v utorňajšom rozhovore pre denník La Gazzetta dello Sport priznal, že v škandalóznom incidente v predĺžení finálového duelu majstrovstiev sveta vyprovokoval francúzskeho Zinedina Zidana, ktorý ho potom úderom hlavy do hrude zhodil na trávnik.

11.07.2006 12:47
debata

„Bol drzý a tak som ho urazil,“ povedal 32-ročný obranca čerstvých majstrov sveta, ktorý však presviedčal, že celý spor začal práve nešťastný francúzsky hrdina, ktorý sa musel po „knokaute“ Taliana predčasne porúčať z trávnika.

Podľa Materazziho po vzájomnom kontakte, kedy francúzsku hviezdu pritiahol za dres, mu Zidane povedal: „Ak naozaj chceš môj dres, dostaneš ho neskôr,“ vyhlásil strelec vyrovnávajúceho gólu a pokračoval: „Potom som použil slová, ktoré sú na futbalových trávnikoch úplne bežné.“

Zverenec Marcela Lippiho, ktorý zavinil aj penaltu v 7. minúte, po ktorej sa gólom Zidana Francúzi dostali do vedenia, však poprel správy, podľa ktorých mal svojho soka označiť za teroristu, alebo že urazil hráčovu matku. „Som nevzdelanec, ani poriadne neviem, čo to je islamský terorista a matka je pre mňa svätá,“ prízvukoval. Jeho protivník zatiaľ celý incident nekomentoval.

debata chyba