Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trezeguet sa pred fanúšikmi rozplakal

Francúzsky prezident Jacques Chirac i fanúšikovia emotívne privítali v pondelok v Paríži aktuálnych vicemajstrov sveta z futbalových MS 2006 a tak na námestí okrem skandovania tiekli aj slzy.

10.07.2006 20:55
debata

Prezident Chirac v Elyzejskom paláci zložil poklonu celému tímu, no najmä kritizovanému koučovi Raymondovi Domenechovi. Povzbudivé slová poznamenal aj na adresu kapitána Zinedina Zidana, ktorý nedohral svoj rozlúčkový zápas na šampionáte pre nefutbalový faul.

„Ste virtuóz a génius svetového futbalu. Riadite sa i srdcom, preto vás Francúzsko obdivuje,“ povedal Zidanemu prezident Chirac, ktorý vo svojom príhovore k hráčom ďalej uviedol: „Francúzsko vás miluje a obdivuje. Vďaka vám sme mohli prežiť opäť nezabudnuteľné chvíle. Ukázali ste Francúzsko, že je silné, keď je spojené vo svojej rôznorodosti a keď si verí.“

Po triumfe na MS 1998 zaplavil francúzske ulice milión ľudí a primátor mesta sľúbil, že bez ohľadu na výsledok finále sa v pondelok situácia zopakuje. Namiesto slávnostného prijatia však hráči iba zamávali fanúšikom z balkóna hotela na námestí Svornosti, kde sa zhromaždilo niekoľko tisíc priaznivcov. „Zizou prezidentom,“ skandovali priaznivci.

Útočník David Trezeguet, ktorý ako jediný v rozstrele nepremenil jedenástku, nezvládol emócie a plačúceho futbalistu museli utešovať spoluhráči.

debata chyba