Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Oslavy titulu sprevádzali incidenty

Oslavy majstrovského titulu talianskych futbalistov zatienili v hlavnom meste výtržnosti masívneho rozsahu. V samotnom srdci "večného mesta" v blízkosti námestia Campo di Fiori zaútočilo na políciu asi 500 bujarých Rimanov, pričom zranenia utrpeli dvaja policajti.

10.07.2006 20:35
debata

Vandali porozbíjali výklady viacerých obchodov, v ktorých vzápätí začali rabovať. Bezpečnostné zložky pri zrážke s chuligánmi, ktorí útočili hádzaním fľašiek a kameňov, zatkli iba štyroch mladistvých a následne vyprázdnili celé námestie.

Strážcovia zákona boli v permanencii aj na Piazza del Popolo, kde výtržníci poškodili viacero autobusov. V Miláne mali pre zmenu kopec práce zdravotníci, ktorí v centre v tlačenici státisícov tešiacich sa ľudí museli ošetriť asi 1000 prípadov. Oslavy si vyžiadali aj početné zranenia v cestnej premávke a v nemocnici skončilo viacero motorkárov, či korčuliarov.

K incidentu so smrteľnými následkami prišlo v blízkosti Janova, kde sa v radostnom ošiali 20-ročný mladík vrhol do mora a pred očami svojich priateľov sa utopil.

Neapol sa z berlínskeho zlata tešil ohňostrojom mohutným ako na Silvestra, ktorý sa však neobišiel bez zranení. Oslavy v prístavnom meste Pescara sa konali bez trojice mladíkov, ktorí to prehnali už po postupe do finále a po násilnostiach im sudca vymeral domáce väzenie, v ktorom zotrvajú celé leto.

debata chyba