Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojaký meter! Trest za peklo vo Wembley nahneval Maďarov

Anglická reprezentácia odohrá najbližší domáci zápas pod záštitou Európskej futbalovej únie (UEFA) za zatvorenými dverami.

20.10.2021 07:18
Anglicko, fanúšikovia Foto:
Fanúšikovia Anglicka pred finále Eura vo Wembley.
debata (1)

Trest dostala Anglická futbalová asociácia (FA) za nedostatočnú usporiadateľskú službu pred finálovým zápasom EURO 2020 proti Taliansku, keď sa na tribúny Wembley snažili dostať stovky ľudí bez vstupeniek.

FA okrem toho za incidenty na londýnskom štadióne i mimo neho zaplatí pokutu 100 000 eur.

Mestská polícia zatkla 49 osôb za rôzne porušenia zákona.

Taliani získali druhý titul majstrov Európy po tom, ako v rozstrele z 11 m zdolali domáce Anglicko.

V Maďarsku, ktorého reprezentanti odohrali nedávno remízový zápas vo Wembley poznačený roztržkou ich fanúšikov s políciou, píšu o dvojakom metri UEFA.

Loic Nego, Harry Kane, Mason Mount Čítajte viac Začal melu transparent proti kľačaniu? Prehovoril Maďar z Londýna

Ako je známe, maďarskí priaznivci sa nepredviedli v pozitívnom svetle ani na Eure, kvôli rasistickým pokrikom a homofóbnym transparentom v Budapešti udelila UEFA tamojšej reprezentácii trest dvoch zápasov bez divákov, na ďalší dostala dvojročnú podmienku.

Trest ich neminul ani od od FIFA za správanie na tribúnach v domácom zápase proti Anglicku.

Kvalifikačný duel proti Albánsku odohrali zverenci Marca Rossiho bez divákov. Maďari dostali okrem zatvorenia hľadiska trest 200-tisíc švajčiarskych frankov (takmer 185-tisíc eur), jednu z najvyšších finančných pokút v histórii pre národný zväz.

Albánsko, Poľsko Čítajte viac Maďari vo Wembley? Pozrite, čo stvárali Poliaci s Albáncami

"Hádam všetci normálne zmýšľajúci maďarskí fanúšikovia súhlasia s tým, že rasistické, homofóbne správanie nemá (ani) na tribúnach miesto a to isté platí aj pre hádzanie plastových pohárov do anglických futbalistov.

Na druhej strane znie legitímne otázka: Prečo je UEFA voči masovému násiliu fanúšikov zhovievavejšia?" pýta sa denník Blikk.

Na jeho stránke taktiež považujú za nepochopiteľné, že trvalo takmer štvrť roka, kým sa rozhodlo o treste pre Angličanov.

Zdroj upozorňuje aj na to, že na webe britského Sky Sports si viacerí fanúšikovia a novinári, ktorí na vlastné oči videli scény z Wembley, myslia, že verdikt bol mierny, pretože „takéto scény nie sú vo finále veľkého turnaja bežné“.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #maďarskí futbalisti #anglickí futbalisti