Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší hlupák z Anglicka! Bieli chlapci penalty premenili, čierni to nevedia

V Anglicku sa po nedeľňajšom finále majstrovstiev Európy vo futbale spustila nechutná vlna rasizmu.

14.07.2021 16:07
Kane, Saka Foto: ,
Harry Kane utešuje po finále Bukaya Saku.
debata (46)

Do série nechutných a hlúpych poznámok sa zapojil aj stand up komik Andrew Lawrence. V minulosti pôsobil v BBC, odvtedy si rozbehol vlastný biznis. Ten je po sérii príspevkov na twitteri v troskách.

„Chcem len povedať, že bieli chalani penalty premenili,“ napísal Lawrence po tom, ako Bukayo Saka zahodil pokutový kop vo finále ME. Vďaka tomu Taliani oslavovali triumf a Angličanom zostali oči pre plač.

Okamžite sa voči Lawrencovi spustila vlna kritiky. Komik na ňu zareagoval ďalším komentárom s rasistickým podtónom a pustil sa aj do Marcusa Rashforda.

Marcus Rashford Čítajte viac Som černoch z Withingtonu, nič iné. Rashforda odkazy dojali k slzám

Útočník Manchestru United sa angažuje v charitatívnych akciách či boji proti násiliu páchanom na deťoch. Pomáhal aj so zaistením jedla pre mladistvých v hmotnej núdzi, za čo si vyslúžil Rád britského impéria (MBE).

„Vidím, že som urazil množstvo ľudí. Mrzí ma, že čierni chlapci nevedia kopať penalty. Keby Rashford radšej trénoval pokutové kopy a deti hladovali,“ napísal Lawrence.

Na jeho kariéru to malo katastrofálny dopad. Britské kultúrne kluby zrušili všetky predstavenia, v ktorých účinkoval. Ruky preč od Lawrenca dala aj jeho zastupujúca agentúra RBM Comedy.

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Marcus Rashford #Bukayo Saka