Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hľadá sa tréner pre Oranjes. Kandidát číslo jedna je dôchodca a večný idealista

Príslovie "Nevstúpiš viackrát do tej istej rieky" neplatí pre holandského futbalového trénera Louisa van Gaala.

09.07.2021 11:08
Louis van Gaal Foto: ,
Louis van Gaal.
debata

Pred pár rokmi už síce oficiálne ukončil kariéru, ale aktuálne sa mu rysuje tretí angažmán pri holandskej reprezentácii. Van Gaal o necelý mesiac oslávi sedemdesiatku, ale vedenie Holandského kráľovského futbalového zväzu (KNVB) potrebuje po okamžitom prepustení Franka de Boera po neúspechu na ME rýchlo vyriešiť trénerskú otázku.

A želaním číslom jeden je charizmatický Van Gaal, ktorý už reprezentačný tím „Oranjes“ viedol v rokoch 2000 – 2002, resp. 2012 – 2014 a na majstrovstvách sveta v Brazílii 2014 s ním vybojoval bronzové medaily.

„Večný idealista Van Gaal sníva o titule majstra sveta s Oranjes, ale má aj svoj súboj požiadaviek. Zväzoví športoví riaditelia Nico-Jan Hoogma a Eric Gudde už vycestovali za Van Gaalom do jeho portugalského bydliska, aby s ním prerokovali podmienky zmluvy. Zatiaľ sa nedohodli, iba zhodli na tom, že je kandidát číslo 1,“ informoval holandský denník Algemeen Dagblad na svojom webe.

Van Gaal počas trénerskej a funkcionárskej kariéry pôsobil viackrát v Ajaxe Amsterdam aj FC Barcelona, trénoval aj Bayern Mníchov a Manchester United. Nedávno vydal knihu o vrcholoch aj pádoch svojej trénerskej kariéry. Obsahuje aj kapitolu MS 2014 a zisk bronzu.

„Všetci nám vraveli, aký sme dosiahli úspech, ale ja si dodnes myslím, že sme mali na zisk titulu majstra sveta. Stále to vo mne pretrváva ako nesplnený cieľ.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Louis van Gaal #holandskí futbalisti