Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nenávidíme to tu! Pohnevaných Francúzov rozladil aj luxusný hotel v Budapešti

Nie je ojedinelým javom, keď po skorom konci favorizovaného mužstva na veľkom turnaji vyplávajú na povrch skutočnosti, ktoré mohli prispieť k neúspechu. Platí to aj v prípade francúzskych futbalistov.

03.07.2021 07:24
Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé po utorňajšom prílete tímu do Francúzska.
debata (28)

V pozícii úradujúcich majstrov sveta sa nedostali ani cez osemfinále Eura. Vyradili ich Švajčiari.

Viaceré médiá informovali o napätom vzťahu medzi dvojicou hviezd Kylianom Mbappém a Antoinom Griezmannom, ale aj inými zvučnými menami, tento týždeň sme zverejnili správu,, že k hádkam sa uchýlili aj rodičia hráčov.

Rumunsko šport futbal ME2020 osemfinále Francúzsko Švajčiar Čítajte viac Kouč komentoval Mbappého zlyhanie. Pri prekvapení sa opäť skloňovala Coca-Cola

Tlač tiež rieši, že Francúzi v rámci dvoch zápasov F-skupiny ME neboli spokojní s tréningovými podmienkami v maďarskom mestečku Gárdony, vzdialenom približne 50 km od centra Budapešti.

Kritike však podrobili najmä následné ubytovanie v zrekonštruovanom 5-hviezdičkovom hoteli Marriott v centre mesta.

Stredopoliar Paul Pogba sa mal podľa L’Équipe posťažovať trénerovi Didierovi Deschampsovi, že hráči toto miesto nenávidia a chcú ho čo najskôr opustiť.

odkaz
euro 2020, odkaz

Hráčom prekážalo, že v luxusnom hoteli sa nedali poriadne otvoriť okná ich izieb, hnevala ich klimatizácia či fakt, že nemali dosť priestoru na spoločný relax.

Až na jednu strešnú terasu vo večerných hodinách spolu nemohli tráviť čas. Mali tiež problém s tým, že bývajú v centre mesta.

Pôvodne bol miestom ubytovania výpravy počas dvoch zápasov proti Maďarom a Portugalcom spomínaný Gárdony a tamojší Vital Hotel Nautis, no na poslednú chvíľu prišlo k zmene.

Podľa maďarských stránok je dôvod takéhoto kroku neznámy, špekuluje sa napríklad o nekvalitnej tréningovej ploche. Hráči mali neskôr využiť ihrisko tímu MTK.

Čo sa týka Griezmanna a Mbappého, ich vzťah mal ďaleko od kamarátskeho. Druhý menovaný útočník Paríža údajne žiarlil na Griezmannovu pozíciu v tíme.

Napätie sa malo začať už na svetovom šampionáte pred troma rokmi.

„Nebolo tam žiadne kamarátstvo, chýbala tomu duša,“ hodnotil mužstvo bývalý kapitán Patrick Vieira po vypadnutí so Švajčiarmi.

Vzťahy v šatni mal naštrbiť aj návrat Karima Benzemu do reprezentácie po vyše piatich rokoch. Aj keď strelil štyri góly Francúzov, spomína sa ako jeden z dôvodov rozkolov.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #francúzski futbalisti