Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúce dáta: Ten, o ktorom sme si mysleli, že už je pomalý, bol najrýchlejší

Slovenskí futbalisti na európskom šampionáte zhoreli. Ani nie tak výsledkovo - aj keď prehra 0:5 so Španielskom bola zahanbujúca - ale skôr herne. Hrali staromódne, bez patričnej agresivity a pohybu.

26.06.2021 13:14
Rusko SR Slovensko Švédsko futbal ME2020 E Foto: ,
Milan Škriniar (vpravo) a Tomáš Hubočan v hlavičkovom súboji s Marcusom Bergom.
debata (10)

Niečo o tom prezradili aj dáta, ktoré má k dispozícii UEFA. Tá na tohtoročnom Eure podrobne mapuje pohyb každého hráča. Pozná aj jeho maximálnu rýchlosť. Aj toto môže byť jedným z dôvodov, prečo Slováci neuspeli.

Neuveríte, že podľa GPS bol najrýchlejším Slovákom na turnaji Tomáš Hubočan – 35-ročný obranca. Mimochodom, práve o ňom si mnohí slovenskí fanúšikovia myslia, že do národného tímu z nepatrí. Lebo je pomalý.

Nuž, realita je taká, že v reprezentácii máme pomalých a ešte pomalších hráčov. Obranca tímu Omonia Nikózia mal najrýchlejší beh 30,8 km/hod. V celkovom rebríčku všetkých hráčov sa dostal až na 94. miesto.

Pripomíname, že najrýchlejším hráčom doterajšieho priebehu je maďarský obranca Négo (33,8). Veterán Cristiano Ronaldo je na 12. mieste, Francúz Mbappé, o ktorom si mnohí myslia, že by sa uživil aj ako atlét, je až 24.

Ale vráťme sa späť k Slovákom. S Hubočanom držal krok len Lukáš Haraslín, ktorý vyvinul rovnakú rýchlosť ako reprezentačný veterán. Tretí bol Juraj Kucka s rýchlosťou 29,9.

Maximálnu rýchlosť 29 km/h prekonali ešte Šatka, Mak a Pekarík.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Hubočan #Euro 2020