Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Prečo Slováci zlyhali

Solídny, slabý, najslabší.

25.06.2021 16:23
Španielsko SR futbal ME2020 E Skupina Foto: ,
Elektronická tabuľa s výsledkom 0:5, ktorý sa skončil zápas základnej E-skupiny Slovensko - Španielsko.
debata (31)

Taká je stupnica výkonnosti slovenských futbalistov v troch zápasoch na Eure 2020.

Nezhoduje sa úplne s názorom trénera, ktorý bol spokojný nielen so súbojom s Poľskom, ale aj so Švédskom. Podľa neho bola v oboch stratégia zvolená dobre a považuje ich za zvládnuté.

tarkovič me futbal Čítajte viac Tarkovič označil za top problém útok. Svoju budúcnosť nekomentoval

Slováci stretnutie so severanmi, v ktorom mali ukázať viac umenia i odhodlania, prehrali a teda boli jednoznačne neúspešní. Sú situácie, keď aj taký zápas prinesie trénerovi pozitívne poznatky.

Ale na najvýznamnejšom turnaji na starom kontinente sa hrá o česť, slávu i peniaze. Rozhodujú o tom góly, body a postup.

Pred zápasom so Švédmi bolo jasné, že to bude kľúčový duel v boji o osemfinále. Slovákom stačil bod a dnes by sa chystali na osemfinále.

Ani debakel so Španielmi by na tom nič nezmenil. Postup si Tarkovičov tím prehajdákal už v druhom zápase najmä po slabej hre po prestávke.

Hodnotenia akiste ovplyvňuje fakt, že v ňom Slováci podľahli len tesne a ešte k tomu z penalty.

Za celý zápas však zlyhával prechod do útoku, mužstvo bolo neškodné, ani raz netrafilo bránku, po prestávke ho Švédi herne prevalcovali, mali tlak i šance.

Slovensko, Španielsko Čítajte viac KOMENTÁR: Slováci môžu niečo uhrať. Ale nie vyhrať

Toto všetko mal byť alarm, vyhlásenie stavu bojovej pohotovosti. Na uspokojenie nebol žiaden dôvod. Vo vzduchu už visela pohroma so Španielmi.

Trénerom často chýba nadhľad i odstup. Mužstvo žilo tri týždne v bubline a akoby v nej niektorí naďalej fungovali.

Herný prejav a výsledky na šampionáte nepotvrdzujú optimizmus a ani pozitívne signály pred ďalším fungovaním reprezentácie.

A je to tiež ďalší signál, že okrem rozumnej sebareflexie trpí slovenský futbal absenciou prirodzenej mentality víťazov, ktorú si len nenabifľuje rečami pred zápasom a ktorá často zariadi, že aj malé krajiny môžu na najvyššom fóre nachytať veľmoci na hruškách.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #ME 2020 vo futbale #Štefan Tarkovič