Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Testovacie manévre v Dánsku. Na zápase boli pozitívni na delta variant

Dánski zdravotníci vyzývajú futbalových fanúšikov, ktorí sa 17. júna zúčastnili na zápase majstrovstiev Európy na Štadióne Parken v Kodaní medzi Dánskom a Belgickom (1:2), aby sa nechali vyšetriť na prítomnosť koronavírusu.

24.06.2021 23:38
Dánsko futbal ME2020 B Belgicko Foto: ,
Fanúšikovia počas zápasu Dánska s Belgickom s transparentom pre Christiana Eriksena.
debata

Dosiaľ odhalili minimálne troch ľudí, priamych účastníkov tohto zápasu, ktorí boli pozitívni na nový variant delta. Mali by to byť občania Dánska.

Minister zdravotníctva Magnus Heunicke na twitteri napísal, že okolo tých, ktorí mali pozitívne testy, sedelo približne 4 000 ľudí.

Na zápase Dánsko – Belgicko bolo v hľadisku prítomných približne 25 000 fanúšikov, keďže v Dánsku sa akurát v tom čase začali zmierňovať obmedzenia v súvislosti so šírením koronavírusu.

Vedúci dánskej agentúry pre bezpečnosť pacientov uviedol, že ľudia boli infikovaní nezávisle od seba a stalo sa to počas zápasu.

Hráči a fanúšikovia podporili Christiana Eriksena Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Veľký futbalový dres pre dánskeho hráča...

Podľa platných noriem v Kodani sa mali všetci fanúšikovia pred vstupom na štadión preukázať osvedčením o negatívnom teste na koronavírus.

„Príznaky sa prejavili až o tri alebo štyri dni neskôr, čo znamená, že v časti hľadiska, kde sedeli, musel byť prítomný akýsi neznámy zdroj infekcie,“ povedala lekárka Anette Lykkeová Petriová pre dánsku rozhlasovú stanicu DR.

Dánsko od 2. apríla 2021 potvrdilo 247 prípadov nového variantu koronavírusu.

Kodaň bude v pondelok 28. 6. hostiť na Euro 2020 ešte jeden zápas. V Kodani v osemfinále proti sebe nastúpia Španieli a Chorváti.

Rusko, Dánsko Čítajte viac Dáni majú prvé body i postup, Rusi po príučke končia. Česi s istotou osemfinále

Zástupcovia riadiaceho orgánu európskeho futbalu vo štvrtok uviedli, že celkovo sú spokojní so zdravotnou situáciou v 11 hostiteľských mestách turnaja po celom kontinente.

Miestne orgány verejného zdravia avizovali na UEFA len niekoľko nových prípadov nákazy v súvislosti s dianím na futbalových štadiónoch.

"Celková miera pozitívnych výsledkov testov po skupinovej fáze turnaja Euro 2020 je stále zanedbateľná,“ uvádza sa vo vyhlásení UEFA.

odkaz
euro 2020, odkaz
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #dánski futbalisti #koronavírus #delta variant