Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Treba pridať, čaká nás hororový zápas, bijú na poplach anglické médiá

Tri víťazstvá, tri nuly. Výber Albionu dokráčal po triumfe nad českými futbalistami k prvej priečke v skupine D, v osemfinále ale absolvuje naozajstný krst ohňom. Britské médiá upozorňujú na ťažkého soka, ktorý sa Angličanom rysuje na úvod vyraďovacej fázy európskeho šampionátu.

23.06.2021 12:14
Anglicko Škótsko futbal ME2020 D Foto: ,
Momentka zo zápasu Anglicko - Škótsko.
debata

„Sterling vystrieľal prvé miesto v skupine, ale reprezentáciu čaká hororový súboj o postup do štvrťfinále. Anglicko čaká na súpera zo skupiny smrti,“ hlási denník The Sun.

„Anglicko sa budúci týždeň vo Wembley postaví proti jednej z ťažkých váh turnaja,“ pripomína tiež denník Daily Mail fakt, že partia trénera Southgatea narazí v utorok vo Wembley na druhý postupujúci tím zo skupiny F, ktorým môže byť Francúzsko, Nemecko alebo Portugalsko.

„Prvý a možno posledný vyraďovací zápas na turnaji bude pravdepodobne oveľa ťažšou skúškou ako čokoľvek, čomu Anglicko doteraz čelilo,“ píše The Sun.

Albion síce v troch stretnutiach nazbieral sedem bodov pri skóre 2:0, hrou však nenadchol. Nielen fanúšikovia tak dúfajú v zlepšenie.

„Angličania splnili svoju prvú misiu na ME, keď zdolali Českú republiku, vyhrali skupinu D a v troch zápasoch neprehrali bez toho aby inkasovali. Teraz ale musia zaradiť na vyšší rýchlostný stupeň,“ uvádza server televíznej stanice BBC.

odkaz
euro 2020, odkaz

„Futbal zatiaľ zostáva doma, či sa vráti domov natrvalo, je iná vec,“ pripomína skutočnosť, že semifinále aj finále sa uskutočnia v Londýne.

„Anglicko síce výkonmi nestrháva celú Európu, ale to nerobili ani Gréci v roku 2004 alebo Portugalci v roku 2016, keď vyhrali EURO,“ zdôrazňuje The Sun.

„Anglicko nakoniec urobilo to, čo by sa dalo opísať ako profesionálna práca v skupine. V turnaji ale bude potrebovať viac než to. V utorok začneme zisťovať, o koľko viac. Wembley môže ponúknuť niekoľko domácich právd,“ dodal denník The Independent.

debata chyba
Viac na túto tému: #Euro 2020 #anglickí futbalisti #francúzski futbalisti