Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nekalkulujem, lebo potom to dopadne inak, ako som chcel

Pred piatimi rokmi už podobnú situáciu zažil. Slovenskí futbalisti potrebovali získať na Eure 2016 vo finiši skupiny aspoň bod s Anglickom a aj ho získali.

22.06.2021 17:00
Rusko SR Slovensko Švédsko futbal ME2020 E Foto: ,
Alexander Isak v súboji s Patrikom Hrošovským.
debata

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar Patrik Hrošovský patrí medzi najskúsenejších hráčov v aktuálnom kádri reprezentácie. V zápase so Švédskom nastúpil hráč belgického KRC Genk v základnej zostave a pripísal si 38. štart v národnom drese.

Spomeniete si ešte na šampionát vo Francúzsku a na zápas s Anglickom?

Aj v súvislosti s našou aktuálnou situáciou si vždy uvedomím, že aj pred piatimi rokmi sme museli uhrať s favoritom aspoň bod a dokázali sme to.

A tiež si spomeniem, že aj v Afrike 2010 sme potrebovali zvládnuť posledný zápas v skupine s favorizovaným Talianskom a tiež sa nám to podarilo. Tento zápas som sledoval v televízii.

odkaz
euro 2020, odkaz

V zápase so Švédskom mužstvo držalo so súperom krok v prvom polčase, ale po prestávke sa pomer síl na ihrisku zmenil, súper bol lepší. V čom vidíte príčinu?

V prvom polčase sa nám darilo viac podržať loptu, najmä v jeho závere. Ale v druhom sme ju už nemali pod kontrolou, súper bol iniciatívnejší. Nemal síce veľký tlak, ani on si nevypracoval veľa šancí, ale jeden gól dal a to mu stačilo.

Pred stredajším zápasom sa výprava presúvala z Petrohradu do Sevilly. Bude to nevýhoda?

Taký dlhý let síce nie je príjemný, ale niektoré mužstvá sú na tom aj horšie, napríklad tie, ktoré lietajú do Baku. Je dobré, že medzi druhým a tretím zápasom bola teraz väčšia pauza. Dúfam, že budeme všetci fit, pripravení a nenaruší nám to koncentráciu na zápas.

V stredu sa končí program v skupinách a po utorkových zápasoch budeme môcť kalkulovať, bude jasnejšia aj situácia tímov na tretích miestach. Pomôže to?

Nerád kalkulujem, potom to totiž spravidla dopadne inak, ako by sme chceli a potrebovali. Vždy si spomeniem na majstrovstvá Európy 2017 hráčov do 21 rokov, ktoré boli v Poľsku.

Naši mohli postúpiť, ale nezahral im do kariet výsledok iného zápasu a na turnaji skončili… My teraz môžeme ovplyvniť len náš výkon a výsledok so Španielmi, na to sa musíme sústrediť.

Szilárd Németh Čítajte viac Slovenské mužstvo nie je slabé. Máme však hendikep

Vy ste na Španielov na ihrisku už narazili…

Áno, odohral som zápas proti nim v kvalifikácii ME 2016 v Oviede. Doma sme ich predtým zdolali, ale v odvete sme podľahli. So španielskym futbalom mám skúsenosť aj ako hráč Plzne. V Lige majstrov sme sa stretli s Realom Madrid, naposledy na jeseň 2018 sme s ním dva razy prehrali.

Španieli boli favoritmi skupiny, ale teraz majú len dva body. Čo od nich očakávate?

Bude to iné stretnutie ako dve predchádzajúce. Ale na šampionáte je ťažký každý zápas. Španieli sú tradične dominantní na lopte. Ale verím, že máme na to, aby sme s nimi odohrali vyrovnanú partiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #Patrik Hrošovský #slovenskí futbalisti