Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ronalda požiadal o dres, dočkal sa hanby. Pomstu pocítilo aj Portugalsko

Najvýraznejšou postavou víkendového šlágra majstrovstiev Európy v Mníchove medzi Nemeckom a Portugalskom bol domáci futbalista Robin Gosens.

21.06.2021 11:13
Robin Gosens Foto: ,
Nemecký futbalista Robin Gosens v zápase proti Portugalsku.
debata (1)

V deviatom zápase v reprezentačnom drese strelil gól, pridal dve asistencie a výrazne sa podieľal na víťazstve 4:2.

Médiá pripomenuli progres dvadsaťšesťročného obrancu či stredopoliara Atalanty Bergamo. Jeho otec je Holanďan, mama Nemka.

odkaz
euro 2020, odkaz

Zo svojho rodiska odišiel v osemnástich do krajiny tulipánov, kde pôsobil ako hráč Vitesse Arnhem či Heraclesu Almelo, odkiaľ sa presunul do Talianska.

Fanúšikovia i tlač oživili aj Gosensovu trpkú skúsenosť s Cristianom Ronaldom, jedným z jeho vzorov, ktorému čelil na trávniku aj v sobotu.

Viaže sa k januáru 2019, keď Atalanta zdolala v Talianskom pohári Juventus 3:0 a prebojovala sa do semifinále. Gosens po záverečnom hvizde išiel za portugalskou hviezdou so žiadosťou o výmenu dresu.

"Ani som nešiel oslavovať so spoluhráčmi, ponáhľal som sa za Ronaldom. Spýtal som sa ho: ‚Cristiano, môžem ťa poprosiť o dres?‘ Ani sa na mňa nepozrel, odvetil len: ‚Nie.‘

Zahanbil som sa. Bola to typická situácia, keď sa stane niečo nepríjemné a človek dúfa, že to nikto nevidel," uviedol muž, ktorý si odkrútil reprezentačný debut v septembri minulého roka, v rozhovore v knihe Mathisa Bartholmyho.

Príbeh mal pokračovanie a na sociálnych sieťach bol hitom. Spoluhráči totiž Gosensovi kúpili Ronaldov dres a moment odovzdania v šatni natočili:

Možno aj oni boli zvedaví, či nepríde k ďalšiemu pokusu získať od Ronalda cenný suvenír. Prípadne, či Portugalčan sám nevezme dres hráčovi, ktorý má okrem nemeckého aj holandský pas.

Ronaldo sa však po zápase rozprával s bývalým spoluhráčom z Realu Tonim Kroosom a ostatné šlo bokom.

Gosensovi to neprekážalo. „Tentoraz som ho o dres nepožiadal, chcel som si užiť víťazstvo,“ reagoval pre Sky Sports.

Nemci sa po skalpe obhajcov titulu dostali na druhé miesto a záverečný zápas v skupine odohrajú v stredu v Mníchove proti Maďarom. Portugalčanov čakajú v Budapešti Francúzi.

Ronaldo Čítajte viac Nehanbil by sa ani gymnasta. Ronaldo predviedol geniálny kúsok

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #nemeckí futbalisti #portugalskí futbalisti #Robin Gosens