Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov strašia. Štyridsiatkami či veľkou vlhkosťou

Obranca Tomáš Hubočan verí, že sa slovenská futbalová reprezentácia pri svojej tretej účasti na veľkom turnaji opäť prebojuje do vyraďovacej fázy.

20.06.2021 12:14
Rusko SR futbal ME2020 E Poľsko Slovensko Foto: ,
Slovenskí futbalisti.
debata (3)

Po postupe do osemfinále na MS 2010 v Juhoafrickej republike a EURO 2016 vo Francúzsku majú Slováci šancu zopakovať tento počin aj na tohtoročnom európskom šampionáte, ďalej ich posunie bod zo súboja s najväčším favoritom E-skupiny Španielskom.

To zamotalo situáciu sobotnou remízou 1:1 s Poľskom, po ktorej zostali Slováci na druhom mieste tabuľky so ziskom troch bodov.

"Pre nás bola taká situácia aj na MS v Afrike aj na ME vo Francúzsku. Postup sme si vybojovali vždy v poslednom zápase skupiny, dosiahli sme v ňom výsledok, aký sme potrebovali.

Hodnoty kádrov účastníkov Eura 2020 Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
21. Slovensko - 167 miliónov USD

Takže do tretice všetko dobré," citoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) 35-ročného obrancu Omonie Nikózia, podľa ktorého vládne v tíme napriek prehre 0:1 so Švédskom dobrá a bojovná nálada.

Slovenskí futbalisti sa po dvoch zápasoch v Petrohrade presunú v pondelok do Sevilly, kde ich o dva dni neskôr čaká kľúčový duel na šampionáte.

V Andalúzii hlásia v deň zápasu slnečné počasie a teplotu 32 stupňov Celzia.

„Strašia nás, že tam budú štyridsiatky a veľká vlhkosť. No čo, budeme hrať v tom, čo bude,“ snažil sa nepripúšťať si nástrahy počasia Hubočan.

odkaz
euro 2020, odkaz

Herný štýl Španielov je založený na držaní lopty a uspaní súpera, Slováci budú zrejme veľa behať bez nej:

"Držia loptu celých 90 minút, niekedy aj viac, treba využiť príležitosť ísť do protiútoku vždy, keď sa dá, lebo veľa ich nemusí byť. Každý sa musí vyžmýkať zo všetkých síl.

Španieli hrajú doma, budú mať svojich fanúšikov na tribúnach a tí im budú od začiatku dodávať silu. Po dvoch remízach však majú nôž na krku. Cítia tlak a nie hocijaký," tvrdí Hubočan.

Lekár Ján Baťalík o zdravotnom stave mužstva po dohode s vedením veľa nepovedal:

„Schranzov stav sa zlepšuje, zaťažujeme ho zo dňa na deň viac. Po Švédsku si hráči priniesli normálne zápasové šrámy, tie riešime.“

Dvojica členov výpravy s pozitívnym testom na koronavírus je naďalej v izolácii. "Nadviazali sme úzky kontakt s UEFA a postupovali sme detailne podľa dohody s ňou.

španielsko Čítajte viac Španieli už kalkulujú. Zdolajme Slovákov, alebo verme v zázrak

Dvoch pozitívnych sme izolovali od zvyšku výpravy a všetko ďalšie sa deje podľa protokolu," pokračoval Baťalík.

Teplo v Petrohrade a ešte väčšie v Seville si vyžaduje špeciálnu pozornosť. "Dal som hráčom kratšiu prednášku, ako sa s tým čo najlepšie vyrovnať.

Teda pitný režim a prečo sme zvolili práve také iontové nápoje, aké sme zvolili, prečo ľahší dres, ako ochladiť organizmus," dodal lekár slovenského tímu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #Tomáš Hubočan #slovenskí futbalisti