Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ohromne cenný bod. Maďari úspešne vzdorovali majstrom sveta

Maďarskí futbalisti si pripísali na tohtoročnom Eure prvý bod. V zápase F-skupiny uhrali s vysoko favorizovaným Francúzskom mimoriadne cennú remízu 1:1.

19.06.2021 16:53
Maďarsko, Francúzsko, Pavard, Sallai Foto: ,
Momentka zo zápasu Maďarsko - Francúzsko.
debata (7)

Maďari išli do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu gólom Attilu Fiolu, v druhom dejstve vyrovnal Antoine Griezmann.

Maďari majú v „skupine smrti“ prvý bod a pred záverečným zápasom majú šancu na postup. Francúzi majú na konte štyri body a sú blízko k postupu.

odkaz
euro 2020, odkaz

Oba tímy uzavrú svoje účinkovanie v základnej skupine v stredu 23. júna zápasmi o 21.00 h.

Maďari nastúpia v Mníchove proti domácemu Nemecku, Francúzi budú hrať v Budapešti s Portugalskom.

Maďarsko – Francúzsko 1:1 (1:0)
Góly: 45+2. Fiola – 66. Griezmann.
Rozhodovali: Oliver – Burt, Bennett (všetci Angl.), ŽK: Botka – Pavard.
Maďarsko: Gulácsi – Botka, Orbán, Att. Szalai – Á. Nagy – Négo, Kleinheisler (84. Lovrencsics), Schäfer (75. Cseri), Fiola – Ád. Szalai (26. Nikolics), Sallai
Francúzsko: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (76. Tolisso), Kanté, Rabiot (57. Dembele, 87. Lemar) – Griezmann – Benzema (76. Giroud), Mbap­pé

Favorizovaní Francúzi boli vo väčšej časti prvého polčasu aktívnejší a od úvodu sa snažili režírovať hru.

V 14. minúte sa do šance dostal Benzema, ale brankár Gulácsi zmaril jeho strelu z hranice šestnástky.

O päť minút sa nepokrytý Mbappé dostal k hlavičke po centri Digneho, ale tesne minul bránu. Maďari mali dlho problémy so založením ofenzívnej akcie.

Francúzi napádali ich rozohrávku a často hrozili domácim. Po polhodine hry však nevyšlo zakončenie ani Benzemovi, ktorý v rýchlosti namieril tesne vedľa ľavej žrde.

Domáci šokovali súpera v nadstavenom čase, keď Sallai vysunul Fiolu, ktorý sa dostal za francúzsku obranu a po úniku prekonal Llorisa – 1:0.

V 49. minúte si maďarský brankár poradil s pokusom Pogbu a o desať minút nevyronval ani Dembele, ktorý si v šestnástke spravil priestor na strelu, ale tej chýbala presnosť.

V 66. minúte zvládli Francúzi štandardku súpera, po ktorej sa dostali do prečíslenia. V ňom Mbappeho prihrávku Orbán nešťastne tečoval priamo pred Griezmanna a ten pohotovo vyrovnal – 1:1.

Francúzi sa snažili aj o druhý gól, ale ich ofenzívnej aktivite chýbal moment prekvapenia.

Maďari napokon ubránili cennú remízu a neinkasovali ani v nadstavenom čase, v ktorom Francúzi vystupňovali tlak.

Didier Deschamps, tréner Francúzska:
"Z výsledku nie som nadšený, ale som spokojný. Nie je to výsledok, v ktorý sme dúfali, ale vzhľadom na okolnosti zápasu ho berieme. Maďari odohrali veľmi dobrý zápas. Neprehrali sme, máme bod, ktorý sme pridali k trom a zo silnej skupiny smerujeme do osemfinále.

Attila Fiola, strelec gólu Maďarska:
„Predviedli sme odvážnejší futbal ako v predošlom zápase a v útoku sme boli lepší než proti Portugalsku. Dnešný deň bol úžasný. Proti skvelému tímu sme dosiahli fantastický výsledok. Som hrdý na náš tím, ale aj na našich fanúšikov. Je to jeden z najkrajších dní v mojom živote.“

Atmosféra v Budapešti počas zápasu s Francúzskom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Atmosféra v Budapešti na zápase Maďarsko -...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #maďarskí futbalisti #francúzski futbalisti