Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zakrvavená, no presná. Čechov ťahá hviezda, ktorá sa nebojí bolesti

Dva zápasy, tri góly. Pozícia najlepšieho strelca doterajšieho priebehu majstrovstiev Európy vo futbale.

19.06.2021 10:08
Patrik Schick Foto: ,
Patrik Schick oslavuje gól v zápase s Chorvátskom.
debata

Nie, reč nie je o Karimovi Benzemovi, Kylianovi Mbappém či Cristianovi Ronaldovi. Ale o Patrikovi Schickovi – českom kanonierovi, ktorý dostal svoj tím už po dvoch zápasoch na hranicu osemfinále.

Útočník Leverkusenu je zatiaľ jediným strelcom partie Jaroslava Šilhavého na šampionáte. Dvomi gólmi najprv odstavil Škótsko (2:0), pričom druhý dosiahol skvostným spôsobom – strelou z polovice ihriska.

Vzápätí vybojoval pre Čechov bod po premenenej jedenástke v súboji s favorizovaným Chorvátskom (1:1).

„Má formu, sebavedomie, poriadnu guráž,“ píše o českom hrdinovi web isport.cz.

Tamojší novinári vyzdvihujú Schickov prístup. Predtým, ako sa postavil v stretnutí s Chorvátskom k pokutovému kopu, ho totiž zaliala krv. V súboji s Dejanom Lovrenom skončil v jeho tvári lakeť brániaceho súpera.

Stále len 25-ročný hráč neváhal. Prezliekol si rýchlo dres, nechal sa ošetriť a vzal si loptu. Následne suverénne poslal Čechov do vedenia.

„Nezľakne sa ani bolesti,“ dodáva isport.cz.

odkaz
euro 2020, odkaz

Schick pripomenul v úvode Eura svojho (zatiaľ) slávnejšieho predchodcu – Milana Baroša. Niekdajší strelec Liverpoolu bol dosiaľ jediným Čechom, ktorý v úvodných dvoch dueloch majstrovstiev Európy zaznamenal tri góly.

Na turnaji v roku 2004, kde Česi napokon dokráčali do semifinále, ovládol s piatimi presnými zásahmi poradie najlepších strelcov.

Niečo podobné sa možno podarí aj Schickovi. Napokon, potvrdzuje, že je pripravený streliť gól kedykoľvek i akokoľvek. Počas 161 minút strávených na trávniku udrel raz hlavou a dvakrát ľavou nohou.

A ešte (možno) neskončil…

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #Patrik Schick #chorvátski futbalisti #českí futbalisti