Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tarkovič: Budeme veriť v malý zázrak, že Španielom vezmeme body

Tréner slovenských futbalistov Štefan Tarkovič považuje E-skupinu na Eure 2020 za vyrovnanú.

18.06.2021 18:59
Rusko SR Slovensko Švédsko futbal ME2020 E Foto: ,
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič.
debata (3)

"Teší ma, že sme k tejto vyrovnanosti prispeli aj my. Pred turnajom sme boli v pozícii outsidera a každý si s nami zarátal tri body. Teraz je situácia iná.

Boli sme blízko k remíze so Švédskom a dokázali sme zdolať veľmi silné Poľsko. Som rád, že máme kvalitu, aby sme vedeli zdramatizovať takú vyrovnanú skupinu. Zatiaľ sme odohrali len dva zápasy a tretí nás ešte len čaká," komentoval situáciu v skupine.

Podľa neho nie sú jeho zverenci bez šance. „Ak sa na Španielov pripravíme maximálne zodpovedne s takým prístupom, aký ukázali hráči v dvoch predchádzajúcich stretnutiach, môžeme veriť v malý zázrak, že Španielom vezmeme body.“

Súboj Slovensko - Švédsko Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Sprava Slovák Martin Koscelník a švédsky...

Zdôraznil, že si netrúfa teraz hodnotiť, akú váhu majú súčasné tri body.

"Ťažko povedať, či tri body budú stačiť v prípade, ak nebudeme bodovať so Španielmi. To je čistá hypotéza, bude dôležité, ako sa vyvinie situácia v ostatných skupinách. Takto sa mi nechce ani kalkulovať.

Najdôležitejšie je, že sme aj v stretnutí so Švédskom v útočnej fáze ukázali niektoré veci, ktoré sme skúšali v tréningu a v niektorých častiach zápasu sme mali nad ním aj kontrolu. Posúvame sa dopredu.

Samozrejme, finálna fáza nebola tentoraz taká, ako by sme si predstavovali. Ale usilujeme sa mužstvo prebudovať a takéto náročné zápasy nám k tomu pomáhajú.

Mne sa ťažko posudzuje, čo sa udeje v iných zápasoch. Pre mňa je dôležité, aby sme boli motivovaní na to, že aj malé sny a zázraky sú možné."

Russia Sweden Slovakia Euro 2020 Soccer Čítajte viac Ohlasy médií: Márnosť Slovákov, ani raz nevystrelili na bránu
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale