Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dar od UEFA? Maďari možno usporiadajú finále Eura

Futbalové majstrovstvá Európy sú už v plnom prúde, no ešte nie je isté, že vyvrcholenie turnaja bude 11. júla hostiť anglický Londýn.

18.06.2021 14:56
Maďarsko, futbal Foto: ,
V Budapešti bolo beznádejne vypredané. Záujem niekoľkonásobne prevyšoval kapacitu.
debata

Európska futbalová únia (UEFA) totiž stále rokuje s britskou vládou o udelení výnimky pre zahraničných fanúšikov, aby po príchode do krajiny nemuseli absolvovať karanténu.

Londýnsky štadión Wembley má v termíne od 6. do 11. júla hostiť semifinálové súboje aj finálový zápas. Ak sa spomenutú výnimku nepodarí vyrokovať, UEFA je pripravená presunúť vyvrcholenie kontinentálneho šampionátu do Maďarska na štadión v Budapešti.

UEFA už dosiahla zvýšenie povolenej maximálnej návštevy na londýnskych súbojoch v osemfinále, semifinále a finále z 22 na takmer 40-tisíc priaznivcov. „Máme radosť, že na vyraďovaciu časť bude prístupná väčšia časť kapacity arény,“ uvádza sa v stanovisku UEFA.

odkaz
euro 2020, odkaz

"Aktuálne prebiehajú rozhovory s miestnymi autoritami, aby fanúšikovia účastníkov londýnskych zápasov mohli do krajiny pricestovať bez nutnosti karantény.

V takom prípade navrhujeme striktné testovanie všetkých osôb, fungovania v uzavretých skupinách a ich pobyt v krajine nie dlhší ako 24 hodín.

Ich presuny by prebiehali iba v schválených prostriedkoch," informuje UEFA. Tá už o cestovateľskú výnimku požiadala aj pre vysielateľov či zástupcov sponzorov.

Aktuálne je po príchode do Veľkej Británie nutné podstúpiť karanténu minimálne na päť dní, v závislosti od krajiny pôvodu aj dlhšiu.

„Rozumieme, akým tlakom čelí vláda, veríme však, že dosiahneme dohodu a obe strany budú spokojné. Vždy máme aj záložný plán, no veríme, že záverečný týždeň sa uskutoční v Londýne,“ dodali predstaviteli­a UEFA.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale