Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eriksena pustili domov. V klube však má problém

Dánsky futbalista Christian Eriksen možno nebude môcť pokračovať v tíme talianskeho šampióna Inter Miláno.

18.06.2021 14:37 , aktualizované: 18:40
Christian Eriksen Foto: ,
Christian Eriksen v zápase proti Fínsku.
debata

Po kolapse v dueli ME proti Fínsku mu budú musieť implantovať kardioverter–defibrilátor (ICD), s ktorým je v Taliansku zakázané športovať na profesionálnej úrovni.

Informáciu denníka Gazzetta dello Sport potvrdil aj šéf športových kardiológov v Taliansku Lucio Mos.

„V Taliansku sú v tomto smere predpisy veľmi prísne. Preto sa mi zdá nemožné, že Eriksena opäť uvidíme v talianskej súťaži,“ uviedol v tejto súvislosti Mos v rozhovore pre Radio Punto Nuovo.

Dvadsaťdeväťročný Eriksen skolaboval v 43. minúte sobotňajšieho zápasu na EURO 2020 s Fínskom (0:1) a priamo na ihrisku ho museli oživovať.

odkaz
euro 2020, odkaz

Lekári neskôr potvrdili, že mal zástavu srdca. Momentálne sa zotavuje v nemocnici v Kodani a zatiaľ sa k svojej možnej futbalovej budúcnosti nevyjadril. Informovala o tom agentúra DPA.

ICD-defibrilátor je špecializovaný elektronický prístroj určený na liečbu život ohrozujúcich arytmií.

Podľa predstaviteľov Dánskej futbalovej únie (DBU) je takéto zariadenie „nevyhnutné po zástave srdca spôsobenej poruchami rytmu“ a hráčovi ho odporúčajú viacerí zahraniční špecialisti.

Eriksen s týmto riešením už údajne súhlasil. Do Interu prišiel v januári 2020 z Tottenhamu Hotspur.

Dánskeho futbalistu Christiana Eriksena v piatok prepustili z nemocnice. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar predtým absolvoval operáciu, pri ktorej mu implantovali kardioverter-defibrilátor.

Eriksen skolaboval v 43. minúte sobotňajšieho zápasu na EURO 2020 s Fínskom (0:1) a priamo na ihrisku ho museli oživovať. Lekári neskôr potvrdili, že mal zástavu srdca.

Ako v piatok informovala Dánska futbalová federácia, Eriksen po prepustení z nemocnice v Kodani navštívil reprezentačný tím.

„Ďakujem za obrovské množstvo povzbudivých správ. Bolo neskutočné ich všetky vidieť a čítať. Operácia dopadla úspešne a vzhľadom na okolnosti sa cítim po nej dobre,“ citovala Eriksena agentúra dpa.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #Inter Miláno #Milan Škriniar #Christian Eriksen