Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tri body? Môžu znamenať veľa, ale aj nič

Pred piatimi rokmi vybojovali Portugalčania v skupine finálového turnaja majstrovstiev Európy tri body za tri remízy a s odretými ušami postúpili do osemfinále.

17.06.2021 22:25
Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Foto: ,
Kapitán Slovákov Marek Hamšík počas tréningu v Petrohrade deň pred zápasom so Švédskom.
debata

Ich balansovanie nad šampionátovou priepasťou malo vo finiši zlatú pointu. O niekoľko dní neskôr sa Ronaldo a spol. stali majstrami Európy… Mimochodom, v riadnom čase vyhrali jediný zo siedmich zápasov.

Na tom istom turnaji a v tom istom čase tri body nestačili Albánsku a ani Turecku na udržanie sa v turnaji. Balili si kufre…

Medzi úspechom a neúspechom vedie vždy tenká cestička. Tri body môžu katapultovať tím až ku hviezdam. Ale aj pochovať všetky nádeje na úspech.

odkaz
euro 2020, odkaz

Aj Slováci majú tri body a teraz je na nich, ako s nimi naložia. Mať ich na konte už po prvom kole je pekný futbalový kapitál. Ak ich dobre investujú, môžu sa už v piatok tešiť z postupu.

Severania budú iný súper ako naposledy Poliaci. Tí im spôsobom hry viac sedia, mali s nimi aj pred zápasom priaznivú bilanciu.

Poľská družina si pred úvodným stretnutím trochu polietala v oblakoch a teraz rozčarovaná hľadá vinníka, ktorý spôsobil, že prehrala „s najslabším“.

Švédi podobne ako Poliaci nepatria do absolútnej európskej smotánky. Ibaže hrajú fyzicky náročnejší, húževnatejší, nepríjemnejší futbal, s ktorým sa Slováci historicky ťažšie vyrovnávajú.

Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Čítajte viac Prvá výhra nad Švédmi by znamenala postup. Toto je predpokladaná zostava

Proti favorizovaným Španielom sa zväčša bránili, ale gól nedostali. V tomto roku – pred príchodom na Euro – odohrali päť zápasov. Všetky vyhrali a udržali si v nich čisté konto.

Zdolať ich bude fuška. Ale zachraňovať potom situáciu proti Španielom v Seville ešte náročnejšia úloha. Nie je to zložitá futbalová matematika. Slováci to majú spočítané. Tri body na ich šampionátovom účte nemusia v konečnom účtovaní nič znamenať.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #slovenskí futbalisti