Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ukrajinci uspeli a žijú. Kouč Balkáncov: Ukázali sme, že sme tu zaslúžene

Ukrajinskí futbalisti získali na EURO 2020 prvé body. Po prehre 2:3 s Holandskom zdolali vo štvrtkovom dueli C-skupiny v Bukurešti tím Severného Macedónska 2:1.

17.06.2021 16:58
Rumunsko futbal ME2020 C Ukrajina Severné... Foto: ,
Ukrajinec Andrij Jarmolenko sa teší z gólu do siete Severného Macedónska.
debata

Na konte majú tri body, balkánsky debutant na šampionáte nulu. O 21.00 SELČ nastúpili proti sebe v Amsterdame reprezentácie Holandska a Rakúska, ktoré prvé zápasy zvládli za tri body.

Ukrajinci odohrajú tretí zápas na turnaji v pondelok 21. júna o 18.00 SELČ v Bukurešti proti Rakúsku, v rovnakom čase v Amsterdame sa uskutoční duel Severné Macedónsko – Holandsko.

C-skupina – 2. kolo:

Bukurešť
Ukrajina – Severné Macedónsko 2:1 (2:0)
Góly: 29. Jarmolenko, 34. Jaremčuk – 57. Alioski. Rozhodovali: Rapallini – Belatti, Bonfa (všetci Arg.), ŽK: Šaparenko – Velkovski, Avramovski
Ukrajina: Buščan – Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko – Stepanenko – Jarmolenko (70. Cygankov), Šaparenko (78. Sydorčuk), Zinčenko, Malinovskij (90.+2 Sobol) – Jaremčuk (70. Besedin)
Severné Macedónsko: Dimitrievski – S. Ristovski, Velkovski (86. Tričkovski), Musliu – Nikolov (46. Trajkovski), Ademi (86. Ristevski), Spirovski (46. Čurlinov), Alioski – Bardhi (77. Avramovski) – Pandev, Elmas

Úvodné minúty naznačili, ako sa bude zápas vyvíjať. Ukrajinci sa zmocnili lopty, súper sa stiahol do obrannej ulity. Po rohovom kope sa dostal k lopte Malinovskij, napriahol a Dimitrievski ju s námahou vyrazil na roh.

V 11. minúte postupoval sám na bránku Jaremčuk, ale namiesto strely zbytočne zvolil prihrávku na spoluhráča a bolo po akcii. Macedónci dali o sebe vedieť v 16. minúte, Elmas mal na zadnej žrdi vychýlenú mušku. Inak Ukrajinci na ihrisku jasne dominovali a v 29. minúte otvorili skóre.

odkaz
euro 2020, odkaz

Jarmolenko po rohu na zadnej žrdi napriek postaveniu v ťažkom uhle dokázal rozvlniť sieť – 1:0. Zakrátko si za obranu Severného Macedónska zabehol Jaremčuk a zoči-voči Dimitrievskemu zdvojnásobil náskok favorita.

V 39. minúte znížil Pandev, ale gól pre tesný ofsajd neplatil. Na opačnej strane mohlo byť 3:0, Karavajevovu zrazenú strelu však Dimitrievski pred čiarou reflexívne skrotil.

Do druhého polčasu vstúpili Severní Macedónci s dvoma zmenami v zostave a herne ožili. V 57. minúte Karavajev fauloval v šestnástke Pandeva a Alioski z nariadenej jedenástky na dvakrát prekonal Buščana – 2:1.

Manuel Locatelli Čítajte viac Taliani majú v sebe ulicu. Keď trpia, zomknú sa

Už predtým sa v šanci ocitol Ademi, ktorému ukrajinský brankár prekazil radosť. Severní Macedónci vycítili, že s favoritom sa dá hrať a po prestávke prebrali iniciatívu.

Trajkovski z diaľky natiahol Buščana, pokus Bardhiho letel tesne nad. V 74. minúte mal rozhodnutie na kopačke striedajúci Cygankov, ale vo vyloženej pozícii trestuhodne nedal.

V 84. minúte kopali aj Ukrajinci jedenástku po tom, ako VAR odhalil ruku Avramovského v pokutovom území, no Malinovského vychytal Dimitrievski. V závere už zúfala snaha nováčika k vyrovnaniu neviedla, hoci sa Trajkovski ešte dvakrát dostal do zakončenia.

Andrij Jarmolenko, útočník Ukrajiny a autor gólu: „Ocenenie hráča zápasu ma teší a ak by sa to dalo, podelil by som o neho s celým tímom. Ale väčšiu radosť mám z nášho víťazstva. Nezáleží na tom, kto dá gól, alebo naňho prihrá. Pozrite na našu defenzívu, aký skvelý výkon dnes predviedla.“

Igor Angelovski, tréner Macedónska: „Ukázali sme kvalitu a to, že na tomto šampionáte sme zaslúžene. Že sme hrali dobre, ocenili aj naši fanúšikovia, ktorí nás po zápase odmenili búrlivým potleskom. Ľutujeme, že sme nezískali aspoň bod a neurobili im viac radosti.“

(Zdroj: uefa.com, sportmedia.mk)

Tabuľka:
    Z V R P S B
1. Rakúsko 1 1 0 0 3:1 3
2. Holandsko 1 1 0 0 3:2 3
3. Ukrajina 2 1 0 1 4:4 3
4. Sev. Macedónsko 2 0 0 2 2:5 0
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #ukrajinskí futbalisti #severomacedónski futbalisti