Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Euro má prvého osemfinalistu. Taliani predviedli ďalší koncert

Futbalisti Talianska si ako prví zabezpečili postup do osemfinále EURO 2020. Vo svojom druhom zápase v A-skupine zdolali v Ríme Švajčiarsko 3:0 a so 6 bodmi sú na čele tabuľky.

16.06.2021 23:03 , aktualizované: 23:51
Manuel Locatelli Foto: ,
Manuel Locatelli (štvrtý sprava) so spoluhráčmi po druhom góle do švajčiarskej siete.
debata (3)

Hernú prevahu Talianov na Stadio Olimpico potvrdil dvoma gólmi stredopoliar Manuel Locatelli, tretí pridal útočník Ciro Immobile.

Taliani uzavrú účinkovanie v základnej A-skupine v nedeľu 20. júna od 18.00 SELČ zápasom s Walesom, Švajčiari budú hrať v rovnakom čase s Tureckom.

A-skupina – 2. kolo:

Rím
Taliansko – Švajčiarsko 3:0 (1:0)
Góly: 26. a 52. Locatelli, 89. Immobile. Rozhodovali: Karasjov – Demeško, Gavrilin (všetci Rus.), ŽK: Gavranovič, Embolo (obaja Švajč.).
Taliansko: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (26. Acerbi), Spinazzola – Barella (87. Cristante), Jorginho, Locatelli (86. Pessina) – Berardi (70. Toloi), Immobile, Insigne (69. Chiesa)
Švajčiarsko: Sommer – Elvedi, Schär (58. Zuber), Akanji – Mbabu (58. Widmer), Freuler (84. Sow), Xhaka, Rodriguez – Shaqiri (76. Vargas) – Seferovič (46. Gavranovič), Em­bolo

odkaz
euro 2020, odkaz

Taliani sa snažili od úvodu diktovať hru. V 11. minúte ešte Immobileho hlavičke chýbala presnosť, no ofenzívne snaženie domácich pokračovalo. V 19. minúte sa po rohovom kope presadil Chiellini, ale talianska radosť bola predčasná, keďže VAR odhalil jeho hru rukou.

V 26. minúte už bolo všetko v súlade s pravidlami, keď Berardi potiahol loptu po pravej strane a po jeho prízemnej prihrávke pohotový Locatelli prestrelil brankára Sommera – 1:0.

Aaron Ramsey, Gareth Bale Čítajte viac Bale nedal penaltu, aj tak bol hrdinom. Turkov vynulovali i Walesania

Švajčiari sa dlho nevedeli dostať k ofenzíve, ich snahy sa často končili už v zárodku. V 52. minúte sa Taliani kombináciou dostali pred šestnástku hostí a Locatelli ľavačkou prekvapil Sommera – 2:0.

Po hodine hry sa do sľubnej šance dostal Zuber, ale brankár Talianov Donnarumma podržal svoj tím. Taliani bez väčších problémov čelili švajčiarskym ofenzívnym snahám a hrozili z brejkov. V 89. minúte sa presadil Immobile, keď strelou spoza šestnástky uzavrel na 3:0.

Turecko, Švajčiarsko Čítajte viac Hladký triumf a postup Talianska sme sledovali ONLINE

Roberto Mancini, tréner Talianska: „Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Vytvorili sme si v ňom viacero šancí a víťazstvo sme si zaslúžili. V úvode sme sa trápili, ale potom sme súpera zatlačili a donútili k chybám. Nebolo to jednoduché, ale hráči to zvládli naozaj dobre. V priebehu piatich dní vyhrali druhý ťažký zápas a to je veľmi dobré znamenie.“

Manuel Locatelli, stredopoliar, strelec dvoch gólov Talianska a hviezda zápasu podľa uefa.com: „Som hrdý na túto cenu, ale chcem sa o ňu podeliť s celým tímom. Sme skvelý tím. Prvý gól venujem mojej rodine a druhý všetkým fanúšikom Talianska. Hráme, aby sme im robili radosť.“

Tabuľka A-skupiny:
    Z V R P S B
1. Taliansko 2 2 0 0 6:0 6
2. Wales 2 1 1 0 3:1 4
3. Švajčiarsko 2 0 1 1 1:4 1
4. Turecko 2 0 0 2 0:5 0
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #talianski futbalisti #švajčiarski futbalisti