Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Protestujúci parašutista takmer zranil aj Deschampsa. Pozrite si ďalšie zábery

Polícia v Mníchove vyšetruje nevydarený protest parašutistu na začiatku utorňajšieho šlágra futbalových majstrovstiev Európy medzi Francúzskom a Nemeckom.

16.06.2021 22:32
debata (6)
Nevydarený protest parašutistu na štadióne Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Aktivista ekologickej organizácie Greenpeace...

„Preverujeme niekoľko deliktov podľa trestného zákona a tiež zákona o leteckej prevádzke,“ citovala agentúra dpa vyhlásenie policajného prezídia.

Tridsaťosemročný muž z Badenska-Württemberska sa pokúšal pristáť na trávniku, kde už stáli hráči pripravení na úvodný hvizd, no podarilo sa mu to iba s veľkými problémami.

Germany France Euro 2020 Soccer Čítajte viac Šláger narušil aktivista na padáku, zranil niekoľko ľudí. Greenpeace sa kajá

Takmer skončil na tribúne medzi divákmi, no dokázal sa ešte dostať do vzduchu a dopadnúť relatívne bezpečne na trávniku.

Na padáku mal nápis ekologickej organizácie Greenpeace a protest bol namierený proti sponzorovi Volkswagenu. Pri manévrovaní zranil dvoch mužov, ktorých museli ošetriť v nemocnici.

Len tesne sa zraneniu vyhol tréner francúzskeho výberu Didier Deschamps.

„Policajné prezídium zdôrazňuje, že rozhodne nemá žiadne pochopenie pre takéto nezodpovedné akcie, pri ktorých môže prísť k ohrozeniu ľudských životov,“ napísalo prezídium na margo akcie ekologického aktivistu, ktorý skončil v policajnej cele.

Podľa organizácie Greenpeace mala akcia dopadnúť inak. Pilot mal spustiť na hraciu plochu veľkú žltú loptu, pri manévrovaní sa však dostal do oceľovej konštrukcie strechy štadióna.

„Veľmi nás to mrzí. Pri tomto proteste nemal byť narušený zápas ani zranení ľudia,“ napísalo ochranárske združenie.

odkaz
euro 2020, odkaz
Aktivista ekologickej organizácie Greenpeace...
Aktivista ekologickej organizácie Greenpeace...
+5Aktivista ekologickej organizácie Greenpeace...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Greenpeace #nemeckí futbalisti #francúzski futbalisti