Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bale nedal penaltu, aj tak bol hrdinom. Turkov vynulovali i Walesania

Futbalisti Walesu zvíťazili v zápase A-skupiny na EURO 2020 nad Tureckom 2:0 a priblížili sa k postupu do osemfinále. Na konte majú štyri body. Turci sú bez bodu poslední.

16.06.2021 20:01 , aktualizované: 21:11
Aaron Ramsey, Gareth Bale Foto: ,
Walesania Aaron Ramsey a Gareth Bale oslavujú úvodný gól zápasu proti Turkom.
debata

O góly Walesu sa postarali v záveroch polčasov Aaron Ramsey a Connor Roberts, pri oboch asistoval Gareth Bale. Ten mohol v 61. minúte aj skórovať, ale nepremenil pokutový kop.

Hráči Walesu nastúpia na posledný tretí zápas v základnej skupine v nedeľu 20. júna o 18.00 SELČ proti Taliansku. Turci budú hrať v rovnakom čase so Švajčiarskom.

A-skupina – 2. kolo:

Baku
Turecko – Wales 0:2 (0:2)
Góly: 43. Ramsey, 90.+4. Roberts.
Rozhodovali: Dias – Tavares, Soares (všetci Port.), ŽK: Yilmaz, Calhanoglu – Davies, Mepham.
Turecko: Cakir – Celik, Ayhan, Söyüncü, Meras (72. Muldur) – Yokuslu (46. Demiral) – Karaman (75. Dervisoglu), Calhanoglu, Tufan (46. Yazici), Ünder (83. Kahveci) – Yilmaz
Wales: Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Morrell, Allen (73. Ampadu) – Bale, Ramsey (85. Wilson), James (90.+ Williams) – Moore

odkaz
euro 2020, odkaz

Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal so šancami na oboch stranách. V 6. minúte sa Ramsay dostal za obranu Turecka, efektne si poradil s obrancom, ale prízemnú strelu namieril len do brankára Cakira.

Turci odpovedali strelou Yilmaza, ktorý po rýchlej akcii namieril tesne vedľa bránky. V 24. minúte Turci opäť zabudli na Ramseyho, ktorý však po spracovaní lopty prestrelil bránku.

Zmenu skóre krátko na to nepriniesla ani hlavička Ayhana, čo mohlo Turkov mrzieť dvojnásobne. Ramsey v 42. minúte využil svoj ďalší nábeh za obranu súpera, keď ho ideálne vysunul Bale a otvoril skóre – 0:1.

Turecko, Wales Čítajte viac Waleské víťazstvo nad Turkami sme sledovali ONLINE

Na šance bohatý bol aj druhý polčas, aj ten napokon vyznel pre Wales. V 54. minúte neuspel Yilmaz, ktorý zblízka neprekonal waleského brankára Warda. V 57. minúte neuspel ani Ramsay a náskok Walesu sa nezmenil ani v 61. minúte po pokutovom kope Walesu.

Faulovaný Bale z 11 metrov prestrelil Cakirovu bránku. Bale mal šancu skórovať aj v 79. minúte, ale tureckého brankára neprekonal ani hlavičkou.

Turci mali sľubnú šancu vyrovnať v 87. minúte, keď po rohovom kope hlavičkoval Demiral, ale Ward sa nenechal prekvapiť. V nadstavenom čase sa Wales dostal do protiútoku, v ktorom Bale posunul loptu Robetsovi a ten zblízka uzavrel na 0:2.

Marko Arnautovič Čítajte viac Namiesto oslavy urážal, skloňoval sa rasizmus. UEFA potrestala Arnautoviča

Gareth Bale, kapitán Walesu: "Vytvorili sme si veľa šancí a postupne sme zápas dostali pod kontrolu. Dnes bolo pre nás veľmi dôležité zvíťaziť a sme šťastní, že sa to podarilo. Áno, nedal som gól z penalty, ale snažil som sa byť užitočný pre tím.

Myslím si, že štyri body by mohli stačiť na postup, ale uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Keby nám ich niekto ponúkol pred turnajom, brali by sme ich všetkými desiatimi."

Aaron Ramsey, stredopoliar, strelec 1. gólu Walesu: „Po góle som pocítil úľavu. Predtým som mal dve šance na skórovanie, takže som bol rád, že mi to tam konečne padlo. Myslím si, že v prvom polčase sme dominovali, v druhom sme ukázali charakter a výhru sme si zaslúžili.“

Umut Meras, obranca Turecka: „Chcem sa ospravedlniť fanúšikom Turecka. Išli sme vyhrať a tvrdo sme pracovali, ale nestačilo to. Čaká nás ešte jeden zápas proti Švajčiarsku a ten chceme vyhrať.“

(Zdroj: uefa.com)

Tabuľka A-skupiny:
    Z V R P S B
1. Wales 2 1 1 0 3:1 4
2. Taliansko 1 1 0 0 3:0 3
3. Švajčiarsko 1 0 1 0 1:1 1
4. Turecko 2 0 0 2 0:5 0
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #tureckí futbalisti #waleskí futbalisti