Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ochranka vyháňala Slovákov z izieb. Asi nás to nakoplo

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa už naplno koncentrujú na piatkový zápas so Švédskom. V E-skupine Eura 2020 sú po prvom kole jediní bez straty a prípadné ďalšie víťazstvo by im zabezpečilo postup do osemfinále.

16.06.2021 10:59
Milan Škriniar, Jakub Hromada, Ondrej Duda,... Foto: ,
Zľava Milan Škriniar, Jakub Hromada, Ondrej Duda a Lukáš Haraslín počas tréningu v Petrohrade.
debata (5)

„Výhru nad Poľskom sme si užili, za bojovnosť a srdce na ihrisku sme si ho zaslúžili. Teraz ideme s pokorou ďalej, čakajú nás ďalšie náročné zápasy,“ približuje Lukáš Haraslín.

Najdôležitejšia je teraz regenerácia

Tvrdí, že teraz musí tím nadviazať na výkon s Poľskom.

„Potom môžeme získať aj ďalšie body. Všetko pokračuje veľmi rýchlo, už v piatok nás čakajú Švédi. Najdôležitejšie bude, aby sme dobre zregenerovali sily. Náš najbližší súper hral proti Španielom dobre v defenzíve a bol nebezpečný aj v protiútokoch,“ pokračoval 25-ročný rodák z Bratislavy.

VIDEO Peter Pekarík: Uvedomujeme si, že nás čakajú dva ťažké zápasy

Video

Priznal, že v poslednom dlhšom období odohral najnáročnejší zá­pas.

"Fyzicky bol veľmi ťažký, ale dokázali sme jeden za druhého zaskočiť. Poliaci využívali najmä ľavú stranu, kde obranca Rybus viac útočí ako na druhej Bereszyňski.

Musel som zachytávať jeho akcie, žiaľ, raz mi ušiel a bol z toho gól. Ale výborne sme na to ako mužstvo zareagovali," tvrdí stredopoliar, ktorý pôsobí v Sassuole.

Dodáva, že v hoteli majú výborné podmienky. V tejto súvislosti sa vrátil k požiarnemu poplachu, ktorý zažili.

Jozef Barmoš Čítajte viac Ešteže Škriniar nezaváhal. Vďaka trom bodom môžeme so Švédmi kalkulovať

„Práve sa väčšina z nás chystala spať, mysleli sme si, že je to len planý poplach, ale keď nás začali esbéeskári vyháňať z izieb, vraveli sme si, že je to nejaký taktický plán od Poliakov. Žartovali sme, ale možno nás to nabudilo a nakoplo.“

Stredu začínali jemným stresom

Lekár výpravy Ján Baťalík potvrdil, že po náročnom stretnutí sú hráči v poriadku.

„Samozrejme, boli unavení a nejaké šrámy si zo zápasu priniesli, napríklad Pekarík či Mak. Ale inak sú v pohode a nik nemá vážnejšie problémy.“

Stále individuálne pripravuje na návrat po zranení útočníka Ivana Schranza.

„Každý deň pridávame vyššiu záťaž, robíme stabilizačné cvičenia, posilňujeme zadné stehenné svaly. Pomaly ho chystáme na jeho deň, ktorý príde presne vtedy, keď to bude treba,“ informoval Baťalík.

odkaz
euro 2020, odkaz

Zdôraznil, že momentálne netreba mužstvo špeciálne motivovať.

„Skôr musíme trošku tlmiť euforické nálady iontovými nápojmi,“ vravel s úsmevom potom vážnejšie doplnil:

„Zápas sa blíži, v stredu ráno sme sa už zobúdzali do jemného pracovného stresu, pretože by bolo fajn, keby sme aj v piatok zopakovali posledný výkon, prípadne ešte niečo k nemu pridali.“

Kapitán je zodpovedný a nesťažuje sa

K celkovej pozitívnej atmosfére výrazne prispel zápas s Poľskom a zisk troch bodov. „Všetci sa poriadne nadýchli. Ponorková choroba hrozí spravidla vtedy, keď sa nemôžete nadýchnuť, keď sa dostanete pod tlak. Takú situáciu ako teraz, sme vlastne ešte ani nezažili,“ doplnil lekár.

Maciej Rybus, Lukáš Haraslín Čítajte viac Démoni sú späť! Poliakom ich pripomenuli Slováci

Podľa neho hráči dostali doplnky výživy, ktoré urýchľujú regeneráciu a čo najrýchlejšie navádzajú na zdravý spánok, lebo ten je najlepšou regeneráciou. Lekári pomohli aj kapitánovi Marekovi Hamšíkovi, ktorý po zranení a tréningovom výpadku odohral celý zápas.

"Pred ním bolo vidieť, že je odhodlaný. Má takú mentálnu silu, že aj keby mal nejaký problém, dokáže ho koncentráciou potlačiť.

Má aj dar rýchlo regenerovať, je pracovitý, zodpovedný, nesťažuje sa a aj kniha hovorí, že to, čo funguje, do toho netreba zasahovať.

Pomohli sme mu, ale keď príde vážna vec, vie posunúť všetko bokom a podať maximálny výkon," vyjadril sa Baťalík.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #slovenskí futbalisti