Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šláger narušil aktivista na padáku, zranil niekoľko ľudí. Greenpeace sa kajá

Protestujúci parašutista ekologickej organizácie Greenpeace, ktorý narušil štart utorkového šlágra futbalových majstrovstiev Európy medzi Francúzskom a Nemeckom (1:0), sa tesne vyhol katastrofe, no zranil dvoch ľudí po tom, ako trafil televízne káble spojené so strechou štadióna.

15.06.2021 23:16 , aktualizované: 16.06.2021 10:09
Germany France Euro 2020 Soccer Foto: ,
Ekologický aktivista na trávniku v Mníchove.
debata (15)

Incident už vyšetruje miestna polícia.

Parašutista sa pokúšal pristáť na trávniku, kde už stáli hráči pripravení na úvodný hvizd, no podarilo sa mu to iba s veľkou ťažkosťou.

Takmer skončil na tribúne medzi divákmi, dokázal sa ešte dostať do vzduchu a dopadnúť relatívne bezpečne na trávniku. Organizátori ho následne vyviedli zo štadióna.

Svojím počínaním však zranil dvoch divákov, ktorých museli ošetriť v nemocnici, citovala britská agentúra PA zo stanoviska Európskej futbalovej únie (UEFA).

„Je nám to nesmierne ľúto,“ uviedol hovorca Greenpeace pre agentúru dpa s tým, že táto akcia „nemala úmysel narušiť zápas, alebo zraniť ľudí“: „Nanešťastie to nevyšlo podľa plánu.“

Zámerom bolo, aby na ihrisko spadla veľká latexová lopta a parašutista pomocou motora odletel. Greenpeace týmto spôsobom chceli protestovať proti automobilke Volkswagen.

Nemecká polícia po incidente zadržala tridsaťosemročného parašutistu z Bádenska-Württemberska a vo veci začala vyšetrovanie pre porušenie nielen trestného, ale aj leteckého zákona.

odkaz
euro 2020, odkaz

„Policajné riaditeľstvo v Mníchove zdôrazňuje, že nerozumie takýmto nezodpovedným činom, ktoré sú veľkým rizikom pre ľudské životy,“ uviedla polícia.

Bavorský premiér Markus Söder oznámil, že zodpovední za incident ponesú následky: „Nie je to žiadny banálny priestupok, sú to zjavné porušenia.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
15 debata chyba
Viac na túto tému: #Greenpeace #Euro 2020